1 millió dollárról indul Kurt Cobain legendás gitárja

1 millió dollárról indul Kurt Cobain legendás gitárja

26 éve hunyt el a grunge műfajt megteremtő Nirvana ikonikus énekes-dalszerzője. Világhírű New York-i akusztikus koncertjükön használt gitárja kerül most kalapács alá.

Várhatóan egymillió dollár, azaz nagyjából 323 millió forint lesz a kikiáltási ára annak az 1959-es Martin akusztikus gitárnak, amin Kurt Cobain, a Nirvana frontembere játszott azóta legendássá vált akusztikus koncertjükön.

Az egymillió dollár csak kikiáltási ár. Ennél valószínűleg jóval többért fog elkelni Kurt egykori hangszere.

 A tragikus sorsú énekes-gitáros 27 évesen lett öngyilkos. Már gyerekként depressziós volt, amit szülei válása csak tovább mélyített. Ezt és kínzó gyomorbetegségét heroinnal igyekezett orvosolni, ami csak tovább rontotta mentális állapotát. Végül megházasodott, és született egy kislánya is, de ez sem volt elég neki az élni akaráshoz. Halála máig rejtély.


Kurt Cobain a koncert Where did you sleep last night című zárószámának felkonferálásában azzal viccelt, hogy mi lenne, ha a kiadójuk főnöke megvenné neki a dal eredeti szerzőjének, Lead Bellynek az 500 ezer dollárért kínált gitárját. Az övé most ennek kétszereséért kerül árverésre.

"A fenyők alatt, a fenyők alatt, ahová sosem süt be a nap..." - énekelte a kísérteties hang a síron túlról.

Kurt egy Stratocaster elektromos gitárját és a Heart-Shaped Box című szám videójában viselt ezüstszínű ingét is megvételre kínálják a júniusi árverésen.

Sajnos a már említett akusztikus koncerten viselt zöld kardigánja nem eladó. Pedig azonnal lecsapnánk rá.

Tavaly ősszel 334 ezer dollárért talált gazdára. 

Via.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.06

Elhunyt Ennio Morricone

A világ egyik legnagyobb zeneszerzője 91 éves korában halt meg. 

  • 2020.07.05

Mit ígérnek neked a csillagok ezen a héten?

Siker? Pénz? Szerencse? Vagy éppen fellegek gyűlnek fejed felett? Horoszkópunkból megtudhatod, mit árulnak el rólad a csillagok.

  • 2020.06.29

Heller Ágnes emlékpark lesz Balatonfüreden

Magánszemélyek adományaiból felállított emlékkövet állítanak fel, és Heller Ágnes nevét viselő emlékparkot is avatnak a balatonfüredi zsidó temetőben - írta a hvg.hu.