10 +1 dolog, amit ne tarts a mosogató alatt

10 +1 dolog, amit ne tarts a mosogató alatt

Mi magyarok különösen, de minden ember hajlamos a "jó lesz még valamire" ősi bölcsessége alapján teljesen felesleges tárgyakat őrizgetni. Ennek egy speciális válfaját, a mosogató alatti szekrényben felelhető régészeti leleteket gyűjtöttük össze.

 

Az ember hajlamos, hogy bizonyos szekrényeket telezsúfoljon mindenféle kidobandó tárggyal. Erre valamiért különösen alkalmas a mosogató alatti szekrény.

Talán azért, mert a mosogatótál és a hozzá tartozó lefolyócsövek már amúgy is zsúfolttá tették. Ide nem pakol logikusan az ember, leginkább csak bedobálja azokat a háztartási cuccokat, amiknek a hagyomány szerint itt a helye. Pedig soknak máshol vagy a kukában lenne.

1. Üres befőttes üvegek

Kár kidobni, igaz. Viszont használni nem sokan használják. Adjuk oda a nagyinak vagy a szomszédnéninek, hátha finom befőttet kapunk cserébe. Ha nem szeretjük a befőttet, elvihetjük az üvegeket az MÉH-be is.

2. Koszos, zsíros fémdrót-dörzsi

Ugye milyen hamar elkoszolódnak és elkopnak ezek a masszívnak látszó serpenyőtisztító szivacsok? Eleve kellemetlen érzés ilyet használni, hát még ha kis szúrós fémszálak kezdenek el belőle kiállni. Nem is beszélve a sok beleragadt olajról, zsírról. A kukában a helye.

3. Véletlenül vásárolt (nem jó méretű) szemeteszsák

Ugye ismerős a helyzet, amikor elmentünk vásárolni, de elfelejtettük már, hány literes is a szemetesünk? Ha ezek után nagyobbat veszünk, nem baj, legfeljebb pazarlás. De ha kisebbet? Félretesszük későbbre. Nem kell kidobnunk, használjuk fel okosan. Érdemes észben tartani, hogy amíg nem rakunk bele szemetet, addig ez egy multifunkcionális nejlonzsák.

4. Túl kicsi vagy túl nagy gumikesztyű

Hasonló az előző tételhez. Itt ha csak nem állunk elő valami kreatív megoldással, legjobb, ha odaadjuk valakinek, akinek illik a kezére. Kézenfekvő egy szomszéd.

5. Lejárt szavatosságú, majdnem teli tűzhelytisztító

Ez a tétel leginkább agglegénylakások sajátossága. Ott a tűzhelyet ritkán tisztítják, akkor is inkább már spaklival vagy vésővel szokták. A tűzhelytisztító meg hiába van négy-öt évre kalibrálva, mire egyszer használnák lejár. Veszélyes hulladék módjára bánjunk el vele!

6. Tartalék felmosófej egy rég a másvilágon lévő felmosóhoz

Szegény elárvult felmosófej, nem érzi jól magát ott a sötétben. Vegyük elő és használjuk alternatív módon törlőrongyként. Vagy akár alkothatunk belőle valami kreatív dísztárgyat.

 

7. Különböző MLM mosogatószerek

Ezekre igazából akkor sem volt szükségünk, amikor ránk tukmálták őket (10 éve). Vagy éppen nem mosnak olyan hatékonyan, mint a házaló ígérte. Vagy használjuk el őket, akármi is van. Vagy szabaduljunk meg tőlük a környezetre odafigyelve.

8. Egy vagy több elhasználódott szivacs

Mosogatásra ugyan már nem jó, de jó lesz majd takarításra, mondtuk. Aztán azóta ott bujkálnak a sötét sarkokban, nehogy kidobjuk őket. De dobjuk csak ki!

9. Egynél több üvegmosó kefe

Elfelejtettük, hogy már van. Esetleg előkerült még egy valahonnan. Mindegy. Ha csak nem vagyunk nagy szörp befőzők, nem lesz szükségünk egynél több üvegmosóra. Passzoljuk el valakinek, akinek nincsen egy sem.

10. Fedelüket vesztett, nem záródó ételhordók

Cserbenhagyott az ételhordó, és húsleveses lett a Gucci táskánk meg minden fontos holmink? Esetleg a munkahelyi mosogatógépben elkeveredett a fedele, és még reméljük, hogy meg lesz. Adjunk nekik egy kis időt, de ne várjunk a következő költözésig. Ha nem tudjuk használni, dobjuk a műanyaggyűjtőbe a kiszuperált edényeket.

+1. Egy bontatlan csomag megkövesedett Ultra

Ma már ritkaságszámba megy, de a nagyi konyhájában vagy retrórajongóknál esetleg fellelhető még a régi idők mosogatópora, az Ultra. Ha elég ideje tartogatjuk már és elég pára érte, szépen egy tömbbe kövesedik, így használhatatlanná válik. Legjobb, ha egy múzeumnak ajándékozzuk.

 Még egy jó tanács. Amikor megszabadulunk a már feleslegessé vált tárgyaktól ügyeljünk, hogy amit csak lehet a szelektívbe dobjuk. A veszélyes hulladékok pedig speciális kezelést igényelnek.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.04

Megvágja Dzsudzsit a klubja, csak nehogy állami támogatásért folyamodjon!

Dzsudzsi arab klubjánál eddig kábé 760 millió forintot keresett évente, ezt vágják most vissza a felére, vagyis a kőgazdag fideszes focista alig 380 millióból kell majd nyomorogjon.

  • 2020.06.03

Igazi csoda történt: Zente lábra állt

Az egész ország összefogott, amikor segítségre volt szüksége annak a másfél éves kisfiúnak, aki egy komoly genetikai rendellenességgel született. 

  • 2020.05.29

5 titok, amit nem tudtál Fekete-Győr Andrásról - VIDEO

A Momentum elnöke olyan dolgokat is elárult magáról új videójában, amit nem is gondoltunk volna róla. Mutatjuk az öt legmeglepőbbet.