10 tökéletes self-care tipp koronavírus idejére

10 tökéletes self-care tipp koronavírus idejére

Hogy ne bolondulj meg a #maradjotthon idején. Mert bizony, ha reggeltől-estig a kanapén ülsz és folyamatosan a legújabb híreket olvasgatod a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban, könnyen elbúcsúzhatsz a józan eszedtől.

Csak annyit mondunk, ennél vannak sokkal jobb módok is arra, hogyan üsd el az időt. És hogyan fordítsd azt magadra. 

Igen, mindenkinek nehéz egy elszigetelt otthoni irodában, négy fal között tengetni a napjait. Nem találkozni a barátokkal, a családtagokkal és megfosztani magunkat a kávézóban elfogyasztott kapucsínó napindító erejétől. Arra azonban senkinek nincs mentsége, hogy miért nem hozza ki a legtöbbet és legjobbat ezekből a napokból, hetekből vagy ne 'adjisten hónapokból.

Ne aggódj, van válasz arra kérdésre, hogy mit lehet tenni annak érdekében, hogy ne zakkanjunk meg a koronavírus-veszély ideje alatt. Ráadásul, több is.

Íme, hogyan foglald le magad az otthon töltött idő alatt.

1. Jógázz!

A YouTube-on rengeteg jógaoktató videót megtalálsz. Sőt, a kialakult helyzetben számos edző élő közvetítés segítségével tart órákat. Gondolj csak bele, egy ingyenes jógaóra, ami kikapcsol, megnyugtat és megmozgatja elfáradt testrészeidet. Tökéletes napindító!

2. Meditálj!

A rohanó hétköznapokban nem fordítunk elegendő időt az emélkedésnek. Pedig, bizony nagyon fontos része az életünknek. Legalábbis, annak kellene lennie. Ha teljesen kezdő vagy, akkor nézz szét az interneten, hogyan is vágj bele. Ha azonban járatos vagy a meditálás területén, akkor ne legyen kifogásod az elvégzésére. Csak fél óra az elmédnek, de rengeteg löket az életednek.

3. Korlátozd az online eltöltött időt!

Hidd el, nincsen szükséged a tökéletes insta-életek folyamatos bámulására és a szennylapok görgetésére. Szabd meg, hogy mennyi időt töltesz naponta online és figyelj oda a betartására. Hamar érezni fogod a jótékony hatásait. 

4. Vegyél forró fürdőt!

Gyertyák, forró fürdő, hab és a kedvenc zenéd. Egy pihentető fürdőnél, ami segít ellazulni, nincs is jobb. Vess be mindent, amit otthon találsz: fürdősót, olajat, arcmaszkot, testvajat és mindenféle kényeztető eljárást, ami jót tesz a lelkednek és a bőrödnek!

5. Vágj bele valami újba!

Vagy valami olyasmibe, amit régóta halogattál, mert nem volt rá időd. És kérlek, ne az legyen az első, hogy kiposztold az Instára, mert szorongani fogsz miatta. Ismerkedj meg egy új hobbival, ami boldoggá tesz. Hímezz, horgolj, fűzz gyöngyöt, rajzol, fess vagy éppen zenélj!

 

 

6. Olvass életmód könyveket!

Mert ebben a nehéz időszakban szükséged lehet egy kis pozitivitásra. Tanácsokra, amelyek arra sarkallnak, hogy ne add fel és ne veszítsd el minden hited. Az olvasás egyébként is jót tesz, de most válassz valamit, ami segít átvészelni az otthonmaradás nehézségeit.

7. Főzz és süss!

És ne siesd el. Itt az ideje, hogy ne csak összedobj valamit vacsorára, hanem tölts minőségi időt a konyhádban. Nyiss ki egy üveg bort, hallgasd a kedvenc zenédet és szárnyalj az ízek világában. Most nem kell streszelned, hogy jól sikerül-e, csak élvezd a folyamatot!

8. Tegyél rendet és lomtalaníts!

Korábban már beszéltünk a lomtalanítás fontosságáról, és arról, hogyan tudsz rendet tartani otthon. Eljött az ideje, hogy ne egy újabb sokként fogd fel a takarítást, hanem kikapcsolódásként. Pakold ki azt a fiókot, rendezt át azt a ruhatárat és mosd ki azokat a függönyöket! Ugye, milyen jó érzés a tiszta lakásban nyugovóra térni?

9. Tanulj valami újat!

Felfrissítenéd az angol tudásod vagy szívesen elvégeznél egy online kurzust? Ne halogsd tovább, hanem használd ki, hogy ennyi időt tölthetsz otthon. Az elméd nagyon hálás lesz érte. 

10. Ne felejtsd el, hogy nem vagy egyedül!

Hiszen még mindig ott vannak a barátaid, a rokonaid és szeretteid. Hívd fel őket gyakrabban, Face Time-oljatok és pötyögjetek. Azért, mert nem tudtok rendszeresen, személyesen találkozni még van mód arra, hogy egymás társaságát élvezhessétek. Mit szólsz egy közös főzéshez vagy tornázáshoz videóchaten?

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.29

Heller Ágnes emlékpark lesz Balatonfüreden

Magánszemélyek adományaiból felállított emlékkövet állítanak fel, és Heller Ágnes nevét viselő emlékparkot is avatnak a balatonfüredi zsidó temetőben - írta a hvg.hu.

  • 2020.06.28

Horoszkóp: mit ígérnek a csillagok a jövő hétre?

Siker? Pénz? Szerencse? Vagy éppen fellegek gyűlnek fejed felett? Horoszkópunkból megtudhatod, mit árulnak el rólad a csillagok.

  • 2020.06.26

5 titok, amit nem tudtál Hajnal Miklósról

Ezen a héten a Momentum elnökségi tagja állt a kamerák elé. A legbelsőbb titkairól is vallott a válaszaiban.