2 hely, ahol a koronavírus idején friss levegőt szívhatsz Nagykanizsán

2 hely, ahol a koronavírus idején friss levegőt szívhatsz Nagykanizsán

Az egészségügyi vészhelyzet kihirdetése óta teljesen felborult az eddigi életünk. Amiket mindezidáig természetesenek véltünk, egyszerűen megszűntek. Nincs mozi, nincs színház, nincs könyvklub és nincs a baráti társasággal közös sörözés.

A kijárási korlátozás, ami egyelőre április 11-ig van érvényben, pedig csak tetőzte a dolgokat. 

Az emberek, akik betartják a szükséges intézkedéseket, valóban leredukálták az otthonról való kimozdulások számát. Ha módjukban áll, akkor home office keretei közül dolgoznak, nem járnak el edzeni és megpróbálják távoltartani magukat embertársaiktól. 

Az otthon melege és a szeretetteljes családi légkör azonban hamar a visszájára fordulhat. 

Akaratlanul is elkezd idegesíteni a másik, halálra unjuk magunkat és már nem képes leköteni egy puzzle és egy társasjáték sem. Hiányzik a munkahelyünk, hiányoznak a rokonaink és barátaink, és rettenetesen hiányzik a természet.

Sokan, még mindig nem tudják pontosan, hogy hova, mikor és milyen indokkal lehet kimozdulni a koronavírus következtében kihirdetett kijárási korlátozás alatt. Tényleg nem tehetjük ki a lábunkat a lakásból? Nem mehetünk el vásárolni és nem tartózkodhatunk a friss levegőn?

Ha betartjuk az előírásokat és szabályokat, úgy cselekszünk, ahogyan azt a kormány javasolta, nyugodtan kimehetünk a szabadba. 

Természetesen csak és kizárólag olyan helyre, ahol nagyon kevesen vannak és nyugodtan tudjuk tartani a szükséges távolságot. 

Ha Nagykanizsán élsz vagy ez időre ott ragadtál, és fogalmad sincsen róla, melyek ezek a helyek, akkor most mutatunk neked rögtön kettőt is, ahol nyugodt szívvel eltölthetsz néhány órát. 

1. Csónakázó-tó

Ha egy kis nyugodtságra vágysz, mindenképpen látogass el ide. A tó környezete csodásan fel van frissítve, a kilátó is szemetgyönyörködtető. Fogj egy könyvet és egy tábla csokoládét, és sétálj egy nagyot. Lehet, hogy rajtad kívül még lesznek egy páran, de könnyedén tudjátok tartani a távolságot. 

2. Nagykanizsai kilátó

A tó után mindenképpen nézd meg a kilátót is és a körülötte elterülő erdőt. Az egész hely atmoszférája csodálatos, a levegő friss és a természet zöldell körülötted. Kell ennél jobb, nyugodtabb hely a kikapcsolódásra?

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.12

Németh Szilárd 5+2 legnyomibb instaposztja

Ahhoz képest, hogy Németh Szilárdról senkinek sem a trendiség jut eszébe, szégyentelenül aktív az Instagrammon a pacalguru. Össze is szedtük a Fidesz birkózójának 5 legcupákosabb posztját, ami megakadt a torkunkon.

  • 2020.07.09

Pécsi kutatók találhattak a koronavírus ellen bevethető hatóanyagot

Hatalmas magyar siker lehet, ha tényleg az allergia elleni orrsprayben lévő hatóanyag lesz gyógyszer a koronavírus ellen.

  • 2020.07.06

Elhunyt Ennio Morricone

A világ egyik legnagyobb zeneszerzője 91 éves korában halt meg.