3 gyakori hiba, amit a hipóval való fertőtlenítés során elkövetünk

3 gyakori hiba, amit a hipóval való fertőtlenítés során elkövetünk

Köztudott tény, hogy a hipó használata kiváló módszer a baktériumok elpusztítására. Ráadásul, az egyike annak a három fertőtlenítőszernek, amelyeket a CDC javasol a koronavírus kapcsán.

A hipóval való fertőtlenítésnek azonban van néhány kulcsfontosságú szabálya, amiket kötelező betartani. 

Talán, nagyon sokan ismeritek őket, de biztosak vagyunk benne, hogy mégtöbben nem. Mivel a jelenlegi helyzetben, amikor szinte minden védőfelszerelés hiánycikk hazánkban, hasznos lehet közelebbről is megismerni ezt a fertőtlenítési módszert. De mielőtt őrült módjára folyatnád a lakásban a hipót, néhány dolgot meg kell tanulnod.

A hatékonyság és biztonságod érdekében ugyanis nagyon oda kell figyelned a megfelelő használatra! Íme, három szabály, amit lehet, hogy te is azonnal felrúgnál!

1. A hipót fel kell hígítani vízzel!

Talán elsőre furcsának tűnhet, hogy vizet kell adni a hipóhoz, de a hígítás valójában az első és legfontosabb lépése a fertőtlenítésnek. Kutatások alapján, a vízzel hígított hipó sokkal hatásosabb megoldás a baktériumok elpusztításához, mint az egyszerű palacbkól történő felhasználás. De csak és kizárólag vízzel! 

Példa: ha ajtókilincset vagy csaptelepet szeretnél fertőtleníteni, akkor a CDC az alábbi oldatot javasolja. Keverj össze öt evőkanálnyi hipót egy liter vízzel! A kiváló eredmény érdekében legalább egy percen keresztül hagyd érintkezni az oldatot a fertőtleníteni kívánt területtel és szellőztess használat közben, és után is!

2. Ne használd a hipót spray-palackban!

Abban az esetben ugyanis, ha a hipót spray-palackban hígítod, az reakcióba léphet a fúvóka fém részeivel és rozsdásodást okozhat, amely csökkenti tisztítószer hatékonyságát. Most azt kérdezed, hogy mi van az üzletekben vásárolt hipó spray-ekkel, igaz? A hipót tartalmazó spray-ek csomagolása során az összeszerelt fém alkatrészt speciálisan kezelik, hogy elkerüljék a rozsdásodást. Te ezt otthon nem tudod megoldani, így a legegyszerűbb, ha nem is próbálkozol ilyesmivel.

Tehát, ha otthoni hígítású hipó oldatot használsz, akkor olyan palackban oldd fel, amely már elég hígított hipóval telített tisztítószert tartalmazott!

3. Ne alkalmazz előre felhígított hipót!

A hipó hígított formájában jóval instabilabb, így hatékonysága viszonylag rövid időn belül csökken. Azaz, megromlik, hiszen a hígított hipó a hőmérséklet, a fény vagy a szennyeződések hatására lebomlik, és az aktív hatóanyagot sóvá és vízzé alakítja át. Ha tényleg valós eredményt akarsz elérni, akkor minden alkalommal frissen keverd össze az oldatot!

via

 

 

 

 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.29

Heller Ágnes emlékpark lesz Balatonfüreden

Magánszemélyek adományaiból felállított emlékkövet állítanak fel, és Heller Ágnes nevét viselő emlékparkot is avatnak a balatonfüredi zsidó temetőben - írta a hvg.hu.

  • 2020.06.28

Horoszkóp: mit ígérnek a csillagok a jövő hétre?

Siker? Pénz? Szerencse? Vagy éppen fellegek gyűlnek fejed felett? Horoszkópunkból megtudhatod, mit árulnak el rólad a csillagok.

  • 2020.06.26

5 titok, amit nem tudtál Hajnal Miklósról

Ezen a héten a Momentum elnökségi tagja állt a kamerák elé. A legbelsőbb titkairól is vallott a válaszaiban.