5 dolog, ami régen jobb volt

5 dolog, ami régen jobb volt

Régen minden jobb volt - tartja az ősi magyar mondás, ami persze rólunk is sokat elárul. Nos, minden talán nem volt jobb régen, de ez az öt dolog biztosan!

1. Sertésmájkrém

Ki ne emlékezne a kis fémdobozos konzervekre, amiket a műanyaggal bevont vas NDK-konzervnyitókkal lehetett csak kinyitni? Nem, nyitófül az ugyan nem volt rajta! A veteránok talán még emlékeznek az útitárskrémre is?

2. Tarhonya

Nem a kézműves, nem a reszelt, dehogyis! Ipari, amit úgy becéztünk: sörét! Minden szem ugyanolyan méretű, hiszen gépsoron készült, de pirításkor némelyik jóval sötétebb lett.

3. Rakétamászóka

Ugyan, hol volt még akkor EU-szabvány? A jobb játszótereken a rakétamászóka volt minden konfliktusok központja, hiszen mindenki fel akart jutni, de akik fent voltak, azok nem akartak ám senkit felengedni maguk helyett. A többieknek maradt a cicás.

4. Női nadrágok

Emlékeznek még arra, amikor a lányok olyan alacsony csípőnadrágokat hordtak, amilyet csak lehetett, ez pedig tulajdonképp generációs szakadékként működött? Az anyukák még a magas derekút hordták, a tinilányok meg már a bugyivillantóst, és fel nem vettek volna olyat, ami a köldökükig ér. Ma bezzeg ők is magasat hordanak.

5. Orbán Viktor

Hát, igen, voltak idők, amikor még úgy lehetett bízni Orbán Viktorban, hogy el is hihettük azt, amit mond. Ki gondolta volna, hogy ő lesz az az ember, aki lebontja a demokráciát és a korrupciót az állam lényegévé változtatja?

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.28

30 évig tanított az állami rendszerben, magánban folytatja Kiss Virág

Karácsony Gergely főpolgármester párja csaknem 30 éves pedagógusi pályafutás után állami oktatásból az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumba általános iskolájába megy tanítani.

  • 2020.03.27

A Rammstein énekese koronavírusos, intenzíven kezelik

Berlinben intenzív osztályon kezelik Till Lindemann-t, az itthon is igen népszerű Rammstein metálbanda énekesét.

  • 2020.03.27

Koronavírusos lett Boris Johnson

A brit miniszterelnök, Boris Johnson is elkapta a koronavírust. A kormány élén marad.