5 dolog, amit a fideszes polgármesterek megtanulhatnának ettől a fiútól

5 dolog, amit a fideszes polgármesterek megtanulhatnának ettől a fiútól

Van, aki már 14 évesen jobban szereti és érti a települését, mint Kósa Lajos 16 év polgármesterkedés után. Nem beszélve a bukott Borkai Zsoltról.

A közügyekkel való foglalkozás nem a felnőttek privilégiuma. A mindösszes 14 éves Udvardi Péter sok problémát oldott már meg Almásfüzitőn. Sok fideszes polgármester vehetne példát róla. Összegyűjtöttünk 5 dolgot, amit Péter már most is tud, a fideszes polgármesterek jó része viszont 10 év alatt sem tanult meg a polgármesteri székben ülve.

1. Tud helyesen írni:

Pedig ez nem tűnik egy megugorhatatlan lécnek. Mégis hemzsegnek a helyesírási hibáktól a fideszes politikusok Facebook-posztjai. Arra pedig ki nem emlékezne, amikor Járóka Lívia kétszer egymás után sem tudta leírni a saját párttársa nevét. Végül is, három a magyar igazság!

2. Kikéri az emberek véleményét:

Az almásfüzitői vasútállomás épületének elbontása régóta vágyott dolog a településen. Péter nemcsak levelekkel bombázza a MÁV munkatársait. Azt is fontosnak tartja, hogy a környéken élők véleményét is kikérje petíció formájában. Akkor van súlya ugyanis bárminek, ha az érintetteket is megkérdezzük. Ez a fiú 14 évesen tudja azt, amit Kósa Lajos 16 év városvezetés alatt sem tanult meg helyesen leírni sem.

3. Valóban ismeri a történelmet:

A fideszes városvezetőkkel ellentétben, Péter ismeri az országos történelmet, de ami még fontosabb, a lokális történetben is otthon érzi magát. Nem mellékes tudni egy épület történetét, amikor a sorsáról szeretne dönteni az ember. De hát ez a dolga egy városvezetőnek.

4. Barátként tekint az internetre:

Péter szerint az internet nem ellenség. Hanem eszköz, ami segíthet megoldani a napi problémáinkat egyénileg, és csoportként is. Ezzel szemben Orbán Viktor a mai napig kinyomtatva kéri a világhálót a reggeli kávé mellé.

5. Ismeri az Alaptörvényt:

Jellemző kép a fideszes politikusokról, hogy azzal sincsenek tisztában, amit ők maguk írtak meg. Így vannak sokszor az alaptörvénnyel is. Ment közben derülnek ki a hiányosságok és a valódi szabályok. Péter 14 éves kora ellenére sokat forgatja az alaptörvényt. Mert közügyeket csak a hatályos szabályok ismeretében lehet megoldani. Ezt kéne minden fideszesnek is az eszébe vésni.

Kép forrása: index.hu

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.09

Pécsi kutatók találhattak a koronavírus ellen bevethető hatóanyagot

Hatalmas magyar siker lehet, ha tényleg az allergia elleni orrsprayben lévő hatóanyag lesz gyógyszer a koronavírus ellen.

  • 2020.07.06

Elhunyt Ennio Morricone

A világ egyik legnagyobb zeneszerzője 91 éves korában halt meg. 

  • 2020.07.05

Mit ígérnek neked a csillagok ezen a héten?

Siker? Pénz? Szerencse? Vagy éppen fellegek gyűlnek fejed felett? Horoszkópunkból megtudhatod, mit árulnak el rólad a csillagok.