5 film, amit semmiképp se nézz meg karácsonykor

5 film, amit semmiképp se nézz meg karácsonykor

Nem szeretnéd egy pocsék karácsonyi filmmel elrontani a meghitt családi együttlétet? Akkor mondjuk, mit ne nézz meg semmiképpen idén!

Korábbi cikkünkben már megírtuk, melyik az a három film, amit a karácsony három napjában mindenképp érdemes megnézni. Sajnos nem  csak jó ünnepi filmek készültek a televíziózás eddigi történelme során. Mi az Ez a Lényegnél azért vagyunk, hogy segítsünk! Így hát megakadályozandó, hogy egy szörnyű filmmel tönkretegyük a csodás karácsonyi együttlétet, összeszedtük azt az 5 karácsonyi filmet, amit semmiképp nem ajánlunk megtekintésre.  

1. Kelekótya karácsony

A két főszereplő (Jamie Lee Curtis és Tim Allen) és a történet egy vidám kikapcsolódát biztosító filmként láttatja a Kelekótya karácsonyt. De ne dőljünk be a látszatnak! A filmbe írt karakterektől legszívesebben kifutnánk a világból, a fő konfliktus bugyuta, a szitkom jellegű poénok pedig nem hatnak. Semmiképp ne ezt a filmet rakd be a családnak, ha szórakozni akartok!

 

2. Mi a manó?

Will Ferrellt lehet szeretni vagy nem szeretni, azt mindenképp el kell ismerjük, hogy ért a szórakoztatáshoz. Legalábbis általában. Sajnos egyik hullámvölgye áldozata lett a Mi a manó című karácsonyi film is. A felnőtt férfi, aki télapó egyik manójaként viselkedik nem vicces, sokkal inkább szomorú. Will Ferrell pedig a szerepét olyan szinten túljátssza, hogy az már önmaga paródiája. Nem az önfeledt szórakozástól lenne emlékezetes a karácsony, ha ezt néznétek meg!

3. Hull a pelyhes

Aranyosan hangzik a történet: egy elfoglalt üzletember az utolsó pillanatban kitalálja, hogy örömet akar szerezni kisfiának karácsonyra. Ezért megpróbál megszerezni egy nagyon keresett, hiánycikk akciófigurát. Itt vége is a pozitívumoknak. Arnold Schwarzeneggerre a legkevésbé sem illik a főszerep. Szeretjük Arnit, de valljuk be: mindenki jobban jár, ha csak akcióhősöket alakít.

 

4. Télapu

Tim Allennek nincs szerencséje a karácsonyi filmekkel. A Télapuval bizony két helyet is az ő főszereplésével készült film foglal el a listánkon. De ez nem meglepő egy olyan filmmel, melyben már az alap történet is nagyon elcsépelt, és giccses. Az egyedülálló apuka (Tim Allen) nem találja meg a fiával a közös hangot. Aztán egy fordulat után egymásra találnak, és boldogan élnek míg meg nem hallnak. A történetnél már csak a látványvilág giccsesebb. Ennek a filmnek a lejátszásánál egy nagyobb hibát követhetnél el karácsonykor: ha valamelyik folytatását néznétek meg.

 

5. Reszkessetek betörők 3.

Sajnos ebből a listánkból sem maradhat ki a Reszkessetek Betörők széria. Az első két résszel ellentétben a 3-ban már nem Macaulay Culkin játssza a főszereplőt, ami a teljes filmre rányomja bélyegét. Ez a film már meg sem próbált semmi ujjat mutatni az első részhez képest. Olyannyira nem, hogy a története is szinte egy az egyben ugyan az. Ráadásul ahhoz képest, hogy egy vígjátékról beszélünk, a nézése közben csak egy-egy kínos mosoly hagyta el a szánkat. A sorozat negyedik részéről pedig már ne is beszéljünk.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.06

Elhunyt Ennio Morricone

A világ egyik legnagyobb zeneszerzője 91 éves korában halt meg. 

  • 2020.07.05

Mit ígérnek neked a csillagok ezen a héten?

Siker? Pénz? Szerencse? Vagy éppen fellegek gyűlnek fejed felett? Horoszkópunkból megtudhatod, mit árulnak el rólad a csillagok.

  • 2020.06.29

Heller Ágnes emlékpark lesz Balatonfüreden

Magánszemélyek adományaiból felállított emlékkövet állítanak fel, és Heller Ágnes nevét viselő emlékparkot is avatnak a balatonfüredi zsidó temetőben - írta a hvg.hu.