5 karácsonyi dal, amit még nem játszottak agyon a bevásárlóközpontok

5 karácsonyi dal, amit még nem játszottak agyon a bevásárlóközpontok

Ismerős az érzés, amikor két hónappal karácsony előtt bemész egy bevásárlóközpontba, vagy csak bekapcsolod a rádiót és úgy érzed, mintha végtelenítve üldözne ugyan az az egy karácsonyi zene? Még hátra van két hét karácsonyig, de mi már besokalltunk az unalomig játszott ünnepi nótáktól.

De ne higgyük, hogy a karácsony csak a szokásos, giccses és túlértékelt zenékből állhat! Összeszedtünk 5 olyan zenét, amivel nem lőhetünk mellé, ha a karácsonyi vacsora mellé feltesszük.

1. Bruce Springsteen - Santa Claus Is Comin' To Town

Igen, listánk első helyén egy jól ismert és unott dal szerepel. Bruce Sprengsteen előadásmódjának köszönhetően azonban még a Santa Claus Is Comin' To Town is visszanyeri báját. Michael Bublé helyett játszd le Sprengsteent, a család minden tagja értékelni fogja!

2. Korn - Jingle Balls

Figyelem! Csak, ha bírod a metált! 

Természetesen nem maradhatnak le listánkról a karácsonyi dalok rock-feldolgozásai sem. Van belőlük bőven. Mi most egyik kedvencünket hoztuk el Korntól a Jingle Bells, azaz Jingle Balls című művet.

3. Ghymes - Kis karácsonyi ének

Annyira gyönyörű, hogy nem lehet nem szeretni.

Listánk következő tagja Ady Endre Kis, karácsonyi ének című versének feldolgozása a Ghymestől.  A legendás zenekarnak köszönhetően mind zeneileg, mind szövegileg kifogásolhatatlan remekmű.

4. The Ramones - Merry Christmas (I Don't Want To Fight Tonight)

Ez a dal magáért beszél. Ha itt a karácsony a legnagyobb lázadók is megnyugszanak, a legnagyobb ellenfelek is meg kell, hogy békéljenek! 

5. Florence and the Machine - Last Christmas

Listánk utolsó helyére is egy jól ismert dal került. Ez esetben a Florence and the Machine énekesnőjének, Florence Welch csodás hangjának és előadásmódjának köszönhető, hogy egy unalomig hallgatott zene is új értelmet nyert. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.29

5 titok, amit nem tudtál Fekete-Győr Andrásról - VIDEO

A Momentum elnöke olyan dolgokat is elárult magáról új videójában, amit nem is gondoltunk volna róla. Mutatjuk az öt legmeglepőbbet.

  • 2020.05.27

Szijjártó és Dzsudzsi protekcióval, maszk nélkül ment meccsre

Mindenki egyenlő, mi? Azért vannak páran, akik egyenlőbbek: például Szijjártó Péter külügyminiszter és Dzsudzsák Balázs kőgazdag futballista simán járhat zárt kapus meccsre maszk és minden nélkül, senki nem szól be nekik.

  • 2020.05.27

Cseh Katalin orvosként is helytállt a járvány alatt

Cseh Katalin, a Momentum EP képviselője a járványra való tekintettel visszatért eredeti szakmájához és orvosként segített egy sürgősségi osztályon.