5 legjobb társasjáték, akár karácsonyi ajándéknak is

5 legjobb társasjáték, akár karácsonyi ajándéknak is

Tudtad, hogy már rég nemcsak gyerekjáték lehet a társasjáték? Az iparág a reneszánszát éli: a népszerűségük egyre csak nő és évről évre egyre jobb és több felnőtteknek szóló társas jelenik meg a piacon. Csak 2018-ban például 1400 új társasjáték jelent meg a BGG adatbázisában. 

Nem kérdés tehát, hogy a társasjáték kicsiknek és nagyoknak egyaránt tökéletes ajándék lehet. Össze is szedtünk 5 társast, amivel a család, vagy baráti társaság minden tagját meglepheted. 

1. Splendor

A Splendor egy egyszerűbben megtanulható játék, tehát kezdő társasozóknak is tökéletes választás. Ráadásul mindössze 30 perc az átlag játékidő és 2-4 játékos tud egyszerre játszani, így bárkivel tökéletes kikapcsolódást jelent egy munkanap után. A játékot egyébként 10 éves kortól javasolt játszani. 

 

2. Hacker játszma 

A magyar fejlesztésű Hacker játszma egy pörgős taktikai játék. 2-2 ember tudja játszani, szintén 10 éves kor felett ajánlott és mindössze 20 percet vesz igénybe egy játékmenet. A játékosok egyébként két rivális hacker bőrébe bújnak, akik három szerver megbénításával át akarják venni a világuralmat. Hajrá!

https://www.gemklub.hu/hacker-jatszma.html

3. Yukon

Listánk azon szereplője, amelyiket jó szívvel ajánljuk kisebb gyermekeknek is, ugyanis a Yukon megtanítja a kicsiket előrre tervezni, így kiváló fejlesztő játék. A játékmenet szerint a legügyesebb aranyásóvá kell válli, és minél több aranyat kell összegyűjteni.

4. Budapest Monopoly

Nem maradhatott ki toplistánkból az idén megjelent Budapest Monopoly társasjáték. A jól ismert játékmenet gyönyörű fővárosunkba költöztetve. Megvehetjük a Citadellt, a Margit-szigetet, vagy épp a Hősök terét. “Alkudozzatok, vásároljatok, építkezzetek, aztán kövessétek figyelemmel, miként térülnek meg a befektetéseitek!”

5. Nottingham Bírája

Listánk talán legmókásabb darabja maradt a végére. 13 éves kortól ajánlott és 3 - 5 ember is játszhatja akár. A társasban kereskedővé válunk, aki szeretné áruját piacra vinni. A játékban a bírót alakító játékosnak kell eldöntenie, melyik kereskedőt engedi tovább, melyiket vizsgálja át. Ez listánk legbeszélgetősebb játéka, ugyanis blöffel kell elérni, hogy a bíró ne minket állítson meg. Ez a játék garantálja a nagy nevetéseket. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.30

Liu testvérek: Pekingből is elhoznák az aranyat!

Otthon edzenek és motiváltan készülnek a következő szezonra, valamint a 2022-es pekingi téli játékokra a Liu testvérek, Shaolin Sándor és Shaoang olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázók.

  • 2020.03.30

Ezért fáj a fejed: 10-15 fokot esett vissza a hőmérséklet 24 óra alatt

Jelentősen visszaesett a hőmérséklet, továbbra is jelentős hőingás várható - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

  • 2020.03.29

Matthias Horx: Ez nem az apokalipszis, ez egy új kezdet

Matthias Horx, jövőkutató elmagyarázza, hogyan érdemes tekinteni a koronavírus-járvány által okozott krízisre. Szerinte egy teoretikus jövőből visszatekintve egészen másképp élhetjük meg most ezeket a pillanatokat.