5 metálbanda, akik a járvány idején erőt öntenek beléd

5 metálbanda, akik a járvány idején erőt öntenek beléd

Egyre jobban begyűrűzik a koronavírus-járvány Magyarországra. Krízishelyzetben az ember hajlamos a becsavarodásra. A pániktól mindnekit óvnánk, de tény, hogy sok lelkierőt kíván, hogy átvészeljük ezt az időszakot.

Ebben segíthet a zene, mindenkinek az ízlése szerint. A keményebb műfajok kedvelőinek összeválogattuk az öt szerintünk leginkább a helyzethez illő zenekart.

1. Biohazard

Rossz szóvicc - tudjuk. De had kapják már meg a srácok a belépős helyet, ha már ezt a nevet választották maguknak! Lehet, hogy morbid, de a világ talán most érett meg rájuk. Az Urban Discipline című számuk üzenetét minden esetre ebben a helyzetben is érdemes megfogadnunk.

"Az élet túl rövid, csak most veszem észre
Összeszedem magam, és megcsinálom végre."

(Life is just too short I realize that now
I'm gonna get my shit together and try to make it some how)

2. Megadeth

A '80-as évek nagy metál kultbandája, a Metallicából kirúgott thrash mester, Dave Mustain zenekara is egyértelműen helyet kap a koronavírus elől otthonukban elrejtőző metálarcok "Noé bárkáján". Olyan opuszokkal, mint a '92-es Countdown to Extinction lemez, garantált helyük van ezen a listán. Az általuk teremtett késő-hidegháborús hangulat esztétikusan borzongató lehet ezekben vészterhes időkben.

 

3. Nightwish

Elég volt a remek zenéket játszó, de negatív üzeneteket közvetítő bandákból. Csúnya ez a világ, és valami szépre vágynánk inkább? Vagy bezártnak érezzük magunkat, és legalább képzeletben zöld mezőkön szeretnénk szaladni az elfekkel? Akkor itt a finnek világhódító operametál zenekara. A 2000-es években sok eszképista tizenéves találta meg meg nem értett önmagát ebben a különlegesen atmoszférikus, mégis dinamikus zenében. Ilyen válságos időkben zenéjük pont jó arra, hogy mi is kicsit kikapcsoljuk az agyunkat és csak álmodozzunk.

 

4. Tankcsapda

Ugyan nem true metal, de több okot is adtak rá, hogy bekerülhessenek ide. Egyrészt, mivel "a turisztikai szezon idén kampó", úgy gondoltuk, hogy akkor már csak a Mennyország tourist marad. Senki se értse félre. Csak a számra gondoltunk.

Másrészt, a zenekar szintén elszenvedője a koronavírus-járványnak. Európai turnéjukat törte derékba a vírus. A srácok viszont ötletes megoldással rukkoltak elő, hogy ne nélkülözzék a koncertezést, és mi se nélkülözzük őket. Március 20-án online koncertet fognak adni Debrecenből.

5. IRON MAIDEN

Végül, de első sorban: a heavy metál pantheon főistenei. Van egy Virus című számuk is az ellentmondásos Blaze Bayley énekes által fémjelzett időszakából, de nem ezért kerültek ide.

Hanem egyszerűen azért, mert Ők a legjobbak!

Up the Irons!

Kitartás az otthon ragadottaknak és bátorság az útra kelőknek. Vigyázzunk magunkra és figyeljünk egymásra! Aztán túl leszünk ezen is. #MaradjOtthon

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.04

Megvágja Dzsudzsit a klubja, csak nehogy állami támogatásért folyamodjon!

Dzsudzsi arab klubjánál eddig kábé 760 millió forintot keresett évente, ezt vágják most vissza a felére, vagyis a kőgazdag fideszes focista alig 380 millióból kell majd nyomorogjon.

  • 2020.06.03

Igazi csoda történt: Zente lábra állt

Az egész ország összefogott, amikor segítségre volt szüksége annak a másfél éves kisfiúnak, aki egy komoly genetikai rendellenességgel született. 

  • 2020.05.29

5 titok, amit nem tudtál Fekete-Győr Andrásról - VIDEO

A Momentum elnöke olyan dolgokat is elárult magáról új videójában, amit nem is gondoltunk volna róla. Mutatjuk az öt legmeglepőbbet.