5 ok, amiért jó, hogy idén nem kell húsvétolni

5 ok, amiért jó, hogy idén nem kell húsvétolni

Annak persze senki sem örül, hogy a járvány megfékezése érdekében otthon kell maradni. Emiatt pedig sokan nem tudják a családdal tölteni a húsvétot. Mégis van bőven jó oldala is annak, hogy idén nagyon más lesz az ünnep. 

1. Nem kell locsolkodni, nem kell locsolókat fogadni

Gondolj csak bele: idén végre nem kell locsolóverset tanulni, amiért a tavalyiakra már nem emlékszel. Külön pozitívum, hogy nem kell legyalogolni egy félmaratont azért, hogy meglocsolj mindenkit. 

De biztos te is ismersz olyan embereket, akik inkább elutaznak húsvét vasárnap, csak ne kelljen locsolókat fogadniuk. Idén bizony erre sincs szükség. Sőt, kifejezetten fontos, hogy maradj otthon!

2. Nem leszel tömény kölniszagú

Nem fognak óránként becsöngetni férfiak, hogy valami olcsó kölnivel (netalántán Krasznaja Moszkva parfümmel) lefröcsköljenek.  Vagy ami talán még ennél is jobb, nem akar majd senki nyakon önteni egy vödör vízzel, mit sem törődve azzal, hogy tüdőgyulladásod lesz-e tőle.

3. Nem kell a locsolást követő napon másnaposnak lenni

Az nem kérdés, hogy egy ház lányainak meglocsolása után jár egy feles pálinka. Vagy kettő. Vagy három. Csak ez a sok kicsi nagy gondot okozhat másnap. Na, ettől nem kell idén tartanunk!

4. Nem kell sütni-főzni

Idén mindenki otthon marad, hiszen ez a felelős viselkedés. Így nem is kell vendégeket fogadnunk. Kihagyhatjuk a húsvét előtti idegőrlő nagybevásárlást. És teljesen szükségtelen reggeltől estig a konyhában sertepertélni. Bónuszként pedig nagytakarítani sem kell a vendégek fogadására. 

5. Nincsenek veszélyben a nyuszik

Évről évre rengetegen vesznek gyermeküknek nyuszit húsvétra. Arra viszont már kevesebben vannak felkészülve, mennyi törődést igényel egy nyúl. Csak később döbbennek rá, hogy egy házinyúl akár 10 évig is elélhet. A húsvét leteltével sajnos nagyon sok kisállat szokott a menhelyekre, vagy az utcára kerülni. 

Idén nem fenyegeti ezeket a kedves és szerető állatokat a meggondolatlan vásárlás veszélye. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.04

Megvágja Dzsudzsit a klubja, csak nehogy állami támogatásért folyamodjon!

Dzsudzsi arab klubjánál eddig kábé 760 millió forintot keresett évente, ezt vágják most vissza a felére, vagyis a kőgazdag fideszes focista alig 380 millióból kell majd nyomorogjon.

  • 2020.06.03

Igazi csoda történt: Zente lábra állt

Az egész ország összefogott, amikor segítségre volt szüksége annak a másfél éves kisfiúnak, aki egy komoly genetikai rendellenességgel született. 

  • 2020.05.29

5 titok, amit nem tudtál Fekete-Győr Andrásról - VIDEO

A Momentum elnöke olyan dolgokat is elárult magáról új videójában, amit nem is gondoltunk volna róla. Mutatjuk az öt legmeglepőbbet.