5 trükk, hogy ne őrülj meg édesanyaként a karanténban!

5 trükk, hogy ne őrülj meg édesanyaként a karanténban!

Csak lélegezz! Ki-be, ki-be. Tudjuk, hogy nem könnyű. Sőt, borzasztó nehéz anyaként, nőként, feleségként, háziasszonyként helyt állni, most meg még a koronavírus okozta karantén is a nyakadon van. 

Nem vagy egyedül, amikor azt kívánod, bárcsak kiállhatnál az erkélyre és teljes erődből ordíthatnál egy nagyot.

Biztosak vagyunk benne, hogy már nagyon messzinek tűnik két 'Anya, gyere, segíts!' mellett önmagaddal is foglalkoznod. Sőt, az is luxusnak számít, ha anélkül be tudsz zárkózni a mosdóba, hogy három perc alatt ne verjék rád az ajtót kétszer. Szinte már úgy érzed, az a napjaid legfőbb célja, hogy túléld őket. 

Hidd el, nem te vagy az egyetlen anya, aki már úgy érzi, nem bírja tovább. Aki belefáradt a tanítónő, szakácsnő és extratürelmes anyuka szerepbe, akinek nincsen egyetlen perce sem magára, de megírja a matek házit, elkészíti a férje kedvenc ételét, bevásárol a nagyinak és kisúrolja a vécét.

Nem kell rosszul érezned magad azért, mert túlterhelt vagy. Mentálisan, fizikálisan és lelkileg. 

Édesanya vagy, nem rabszolga. Kell az én-idő neked is, különben valóban megőrülsz. Szóval, fogj egy bögre kávét, ülj le a kanapéra, végy egy mély lélegzetet és mondd ki: 'ez a nap az enyém, ma csak magammal foglalkozom!' Nyugi, a gyerek megírja majd a matekházit, apa megfőzi majd a kedvenc kajáját, ha nagyon éhes, a nagyinak meg az önkéntesek is bevásárolnak, a vécé meg... azt hagyjuk!

És hidd el, erre az öt pontra baromira szükséged van!

1. A saját kis szertartásodra

Rémlik még, hogy miket csináltál, amíg üres volt a ház és senki nem zavart semmiben? Nos, idézd fel, zárd ki a zavaró körülményeket és élvezd a pillanatot. Javasoljuk, főzz egy mentateát, egyél hozzá étcsokoládét, fogj a kezedbe egy csajos magazint - igen, azt a fajtát, amelyben Jó vagyok-e az ágyban? teszteket kell kitöltened -, és párologtass illóolajat! Ugye, milyen jól esik?

2. Szabadságra

Aki azt állítja, hogy nem mennek az idegeire olykor-olykor a gyerekei, az hazudik. Húzz sportcipőt, állíts össze egy nyugis playlist-et és hagyd el a lakást. Sétálj egy nagyot teljesen egyedül, természetesen olyan helyen, ahol nincsenek sokan, betartva a szabályokat, és kapcsolj ki. Szánj rá egy-két órát, és meglátod, úgy érzed majd magad, mintha egy kéthetes nyaralásról értél volna vissza. Na jó, nem, de majdnem. 

3. Szocializációra

Azért, mert nem találkozhatsz személyesen a barátnőiddel, még tarthatjátok a kapcsolatot. Fogj egy üveg bort, zárkózz be a hálóba és hívd fel őket videócseten! Beszéljétek ki magatokból a problémáitokat és okozzatok egymásnak örömteli perceket!

4. Kreativitásra

A bezártság egyenlő azzal, hogy haszontalannak érezzük magunkat. Muszáj, hogy valamilyen formában megéld a kreativitásod! Rajzolj, fess, használj felnőtt színezőt vagy készíts DIY dolgokat! Bízz bennünk, nagyon boldoggá fog tenni a végeredmény!

5. Szépségrituáléra

Ugye, milyen régen volt már, amikor kilakkoztad a körmeidet? Hát, pont itt az ideje. Vegyél egy forró fürdőt, habosat, mindenféle fürdőbombával meg testradírral, mosd meg a hajadat, balzsamozd és olajozd, majd ápold a bőröd, a tested és az arcod egyaránt! A maszkok és hidratálókrémek után jöhetnek a körmeid és az a fránya szőrtelenítés. Aztán amíg szárad a hajad, fogj egy könyvet és olvass egy romantikus regényt, hogy teljes legyen a kép!

Ne felejtsd el, hogy azért, mert a gyermekeid jelentenek számodra mindent, még ott vagy valahol te is. Neked is szükséged van bizonyos dolgokra, amiket mostanában nagyon elhanyagolsz. 

És attól, hogy odafigyelsz magadra, még bizony te maradsz a legjobb anya a világon. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.09

Pécsi kutatók találhattak a koronavírus ellen bevethető hatóanyagot

Hatalmas magyar siker lehet, ha tényleg az allergia elleni orrsprayben lévő hatóanyag lesz gyógyszer a koronavírus ellen.

  • 2020.07.06

Elhunyt Ennio Morricone

A világ egyik legnagyobb zeneszerzője 91 éves korában halt meg. 

  • 2020.07.05

Mit ígérnek neked a csillagok ezen a héten?

Siker? Pénz? Szerencse? Vagy éppen fellegek gyűlnek fejed felett? Horoszkópunkból megtudhatod, mit árulnak el rólad a csillagok.