6 tipp, hogy betartsd az újévi fogadalmad

6 tipp, hogy betartsd az újévi fogadalmad

Egészségesebb életmód, fogyás, rendszeres iskolai felkészülés, kevesebb szükségtelen vásárlás? Még órákig sorolhatnánk a dolgokat, amiket eddigi életünk során már mind megfogadtunk a szilveszteri pezsgőnyitás közben.

De bármennyire is komolyan gondoltuk, bármennyire elszántak voltunk a pillanatban, amikor az adott eskü megfogalmazódott a fejünkben, az esetek nagy részében kudarcot vallottunk.

Legtöbbször csak legyintünk, mondván, majd jövőre másképp lesz. Aztán mégsem lesz, mi pedig kezdünk rájönni, hogy valamin sürgősen változtatnunk kell.

Te is változtass, mert bizony meg lesz az eredménye, és ha jól csinálod a 2020-as év végén kijelentheted, hogy – nem kis nehézségek árán, de –  az elmúlt tizenkét hónap alatt elérted, amit kitűztél magadnak. A következő tippek pedig segíthetnek, hogy ez valóban sikerüljön.

1. Ne várj csodát!

Bár már nem vagyok gyerek, én hiszem, hogy csodák léteznek, de ez most pont nem az a helyzet. Ne számíts rá, hogy egyik napról a másikra bekövetkezik az áhított változás, hiszen mindenhez idő kell – az igazán fontos dolgokhoz meg aztán pláne.

2. Légy konkrét!

Csak akkor érsz el eredményt, ha pontosan tudod, mit akarsz, ezért a fogadalmad is célszerű konkrétan meghatározni. Például nem elég, ha eldöntöd, hogy spórolni fogsz; ehelyett inkább tűzz ki egy pontos összeget, amit minden hónapban félreraksz.

3. Válassz okosan!

Ahelyett, hogy több fogadalmat teszel, amikbe könnyen belekavarodhatsz, válassz egyet – de dönts megfontoltan! Gondold át, mi az, amire a testednek és a lelkednek jelenleg a legnagyobb szüksége van, és tudd, milyen lépések lesznek szükségesek hozzá.

4. Légy realista!

Ne várd el magadtól a lehetetlent, maradj a realitás határain belül! Például, ha egészséges akarsz (mégpedig akarj!) maradni, nem fogsz egy hónap alatt tíz kilótól megszabadulni.

5. A botlás nem egyenlő a bukással!

Megfogadtad, hogy mindennap lejársz edzeni, de három napja még csak a terem felé sem pillantottál? Ez nem ok arra, hogy feladd! Szedd össze magad, és folytasd úgy, mintha mi sem történt volna.

6. Keress valakit, aki motivál!

Legyen az anyukád, a testvéred, vagy a legjobb barátnőd, vázold fel a terved és annak okait valakinek, akinek véleménye és tanácsa igazán fontos számodra, és könnyen visszaterel a célhoz vezető útra, vagy épp veled együtt menetel rajta.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.29

5 titok, amit nem tudtál Fekete-Győr Andrásról - VIDEO

A Momentum elnöke olyan dolgokat is elárult magáról új videójában, amit nem is gondoltunk volna róla. Mutatjuk az öt legmeglepőbbet.

  • 2020.05.27

Szijjártó és Dzsudzsi protekcióval, maszk nélkül ment meccsre

Mindenki egyenlő, mi? Azért vannak páran, akik egyenlőbbek: például Szijjártó Péter külügyminiszter és Dzsudzsák Balázs kőgazdag futballista simán járhat zárt kapus meccsre maszk és minden nélkül, senki nem szól be nekik.

  • 2020.05.27

Cseh Katalin orvosként is helytállt a járvány alatt

Cseh Katalin, a Momentum EP képviselője a járványra való tekintettel visszatért eredeti szakmájához és orvosként segített egy sürgősségi osztályon.