6 titok, amit nem tudtál Karácsony Gergelyről

6 titok, amit nem tudtál Karácsony Gergelyről

Megtudtunk néhány titkot az ellenzéki összefogás főpolgármester-jelöltjéről, amit most természetesen veletek is megosztunk. Némelyik egészen érdekes, meg fogtok lepődni!

1. Gyerekkorában madarásznak készült!

Bizony, Karácsony Gergely szinte egész gyerekkorában a madarak megszállottja volt. Ornitológusnak, azaz madarásznak készült, mindent elolvasott, amit csak talált a tollas szerzetekkel kapcsolatosan. Sőt, a mai napig imádja a madarakat: ha olyat lát, amit nem ismer fel azonnal, biztos hogy rákeres az interneten vagy az állathatározóban, és addig nem nyugszik, míg be nem azonosítja, miféle szerzet.

2. Nem szereti a sört!

Talán kisebbségben van ezzel a magyar férfiak között, de Karácsony Gergely kifejezetten nem kedveli a sört. A bort szereti, mégpedig a száraz fehérbort, amit télen egy finom vacsorához, nyáron pedig viceházmester vagy kisfröccs formájában is szívesen fogyaszt.

3. Szívesen lenne alacsonyabb!

A főpolgármester-jelölt igen magas ember, nagyjából 197 centiméter, amit ő maga picit túlzásnak tart. Saját bevallása szerint szívesen lenne 5 centiméterrel kisebb. Az mondjuk biztos, hogy akkor nem kellene mindig széles terpeszállásban adnia a tévéinterjúkat.

4. Régen kifejezetten kedvelte Orbánt!

Igen, 1989-ben tinédzserként nagy hatást tett rá Orbán Viktor Hősök terén elmondott beszéde. Akkor azt gondolta, hogy most valami szuperjó történhet végre Magyarországon. Azóta persze végtelenül csalódott benne, sőt elkeserítőnek tartja, hogy ugyanaz az ember hívja vissza az oroszokat, aki akkor elküldte őket, most ugyanaz számolja föl a demokráciát, aki akkor meghirdette.

5. Időnként szokott kiabálni!

Bár Karácsony Gergelyt a mindennapokban inkább csendes és nyugodt embernek ismeri, ő is szokott kiabálni. Saját szavai szerint nagyon nem szereti felemelni a hangját, a nyugodt érvelést többre értékeli. Viszont ha nagyon felbosszantják, azért igencsak ki tudja ereszteni a hangját.

6. Megmentett a haláltól egy nénit!

Bizony, nem csalás és nem ámítás, Karácsony Gergely egyszer lebeszélt egy nénit arról, hogy kiugorjon a nyolcadik emeleti lakásának ablakán. A hölgyet ki akarták lakoltatni az otthonából, és ez annyira megviselte, hogy véget vetett volna az életének, ha a politikus higgadt szavaival meg nem győzi arról, hogy nem szabad!

25 kérdés 25 válasz

Milyen zenét hallgattam fiatalon? Pest vagy Buda? Voltam-e versmondó versenyen? Írtam-e valaha szerelmeslevet? Mi az október 13-i választás valódi tétje?...

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.06

Elhunyt Ennio Morricone

A világ egyik legnagyobb zeneszerzője 91 éves korában halt meg. 

  • 2020.07.05

Mit ígérnek neked a csillagok ezen a héten?

Siker? Pénz? Szerencse? Vagy éppen fellegek gyűlnek fejed felett? Horoszkópunkból megtudhatod, mit árulnak el rólad a csillagok.

  • 2020.06.29

Heller Ágnes emlékpark lesz Balatonfüreden

Magánszemélyek adományaiból felállított emlékkövet állítanak fel, és Heller Ágnes nevét viselő emlékparkot is avatnak a balatonfüredi zsidó temetőben - írta a hvg.hu.