7 dolog a nagymama konyhájából, ami újra menő

7 dolog a nagymama konyhájából, ami újra menő

2020-ban nem létezik olyan, hogy valami kiment a divatból. Ma már bármi lehet menő, ami egyszer elavult. Sőt, minél retróbb, annál menőbb. Ez a mánia elérte a konyhaberendezést is. Összeszedtük milyen tárgyakban érhető ez tetten. 

Nem túlzás azt mondani, hogy elég, ha bemész a nagyszüleid konyhájába, elhozol pár dolgot, amit kisgyermekként még nagyon furcsának találtál, és kitömöd velük a saját konyhád. Tuti, hogy hirtelen a legmenőbb arccá fogsz vállni, és minden barátod nálad akar majd borozgatni (vagy éppen Bambizni). 

Ki ne szeretne ilyen menő konyhát? 

Na ugye, mondjuk is az összetevőket!

1. Kávézófüggöny

Ha anélkül szeretnél rusztikus hangulatot adni a konyhádnak, hogy túltolnád, tökéletes megoldás a kávézófüggöny. Csak ma már ne a túl csicsás verziót használd, hanem válaszd inkább az egyszerű fehéret. Ha még réz edényeket is akasztasz a falra, akkor lakberendezők fognak a konyhádba járni eltanulni a technikádat. 

2. Apró kis virágminták, bárhova

Biztos, a Te nagymamádnak is van virágmintás hálóingje, amiben locsolgatja a virágokat. Na mi most nem arra gondolunk, hanem az aprócska kis virágokkal díszített asztalterítőre, vagy éppen tapétára. Ha ilyet használsz a konyhádban, garantáltan menőn retro lesz a házad. Csak vigyázz, ha beengedsz egy szakállas hipsztert, lehet, hogy megpróbálja lenyúlni magának.  

3. Avokádó (vagy menta) színű hűtő

Következő darabunk inkább amerikai-retro, de nem kevésbé menő. 2020-ban, ha valaminek a nevéhez hozzá van adva az avokádó szó, az tuti, nagy sikert arat. Ilyen az avokádó színű vintage hűtő is. Egyébként valószínűleg nemsokára sok más konyhai eszköz is rikító zöld színű lesz, szóval szokj hozzá!

4. Az egyetlen menő műanyag: a Tupperware

Azt hitted, hogy a műanyag ételtartó dobozok csak egyszerű tárolók? Nagy tévedés! Bár ma már egy tudatos fiatal kerüli a műanyagok használatát, a tupperwarek és az éthordók mégis egyre divatosabbak. Egyszerűen csak tedd a konyhapolcra, és várd a reakciókat. 

Ha legközelebb a nagymamád arról próbál meggyűzni, had csomagoljon neked még 3 embernek elegendő töltött káposztát, fogadd el nyugodtan, legalább kapsz egy ajándék éthordót. Menőség!

5. Falról lógó tárolókosarak 

Kicsi a konyhád? A vintage-korszaknak erre is van divatos megoldása. Ismét egyre több háztartásban jelennek meg a falról, vagy szekrényről csimpaszkodó többrétegű tárolókosarak. Pont úgy, ahogy a nagyszüleidnél, a sajátodba is bele fogod ütni párszor a fejed, de meg lehet szokni. És mit számít, ha útban van, amikor ilyen menő?

6. Túl szép falitányérok

Ismét ott tartunk, hogy tányérokkal tűzdeljük tele a konyhafalunkat. Sok haszna nincs, nem túl ízléses, de állítólag nagyon jól passzol az elviteles kávéval és a vastag keretes szemüveggel.

7. Sakktáblás járólap

A rusztikus konyha egyik ismertetőjegye, ha úgy érzed magad rajta, mintha egy sakktáblán állnál. Ennél a dekorációnál is fontos szabály, hogy ne vigyük túlzásba. Ha kockás csempét használsz, akkor a konyhabútor már modernebb legyen, máskülönben nem a hipszterek fognak hozzád járni, hanem történelmei filmeket fognak nálad forgatni.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.04

Megvágja Dzsudzsit a klubja, csak nehogy állami támogatásért folyamodjon!

Dzsudzsi arab klubjánál eddig kábé 760 millió forintot keresett évente, ezt vágják most vissza a felére, vagyis a kőgazdag fideszes focista alig 380 millióból kell majd nyomorogjon.

  • 2020.06.03

Igazi csoda történt: Zente lábra állt

Az egész ország összefogott, amikor segítségre volt szüksége annak a másfél éves kisfiúnak, aki egy komoly genetikai rendellenességgel született. 

  • 2020.05.29

5 titok, amit nem tudtál Fekete-Győr Andrásról - VIDEO

A Momentum elnöke olyan dolgokat is elárult magáról új videójában, amit nem is gondoltunk volna róla. Mutatjuk az öt legmeglepőbbet.