8 tipp, amivel félóra alatt felfrissítheted az otthonod

8 tipp, amivel félóra alatt felfrissítheted az otthonod

Mindegy, hogy ünnep van, az évfordulótok közeleg vagy csak magadat lepnéd meg egy kis frissítéssel. Van néhány tippünk, amivel a lakásodból új otthont varázsolhatsz, ráadásul már 30 perc is elég, hogy elkezdd!

Az otthonotok a legbiztosabb helyet jelenti az életetekben, és ha szeretet veszi körbe, akkor bárki jobban érzi magát benne. 

A frissen kitakarított és gondozott apró részletek, az illatok és a dekorok olyan érzést kelthetnek, mintha valósággal körülölenének minket - elűzve a negatív történések sokaságát az életünkből.

Ha te is szívesen elengednéd a rossz dolgokat, és kicsit felrissítenéd a lakásodat, akkor jól figyelj, mert hoztunk nyolc szuperegyszerű és szuperpraktikus ötletet, amellyekkel ismét beleszerethetsz az otthonodba!

1. Tisztítsd meg a padlód!

Semmitől nem érződik az otthonod frissebbnek, mint egy gyors padlótisztítástól, ami által eltűnnek a morzsadarabok és koszmaradványok. És, ugye az sem mellékes, hogy nagyon finom illat terjeng majd utána a lakásban.

2. Helyezd át a bútorokat!

Egy gyors bútorrendszerezés és máris olyan, mintha teljes lakásfelújítást hajtottál volna végre. Mozdítsd el az olvasószéket vagy helyzed át az asztalodat, és megismerheted egy teljesen új oldalát a relaxációnak! Az friss látkép szabadabbá és boldogabbá tesz majd.

3. Frissítsd fel a növényeket!

A növények gondozása és életben tartása felér egy tavaszi nagytakarítás utáni jóérzéssel. Szánj néhány pillanatot a növények leveleinek áttörlésére, öntözésére és az elhalt részek levágására. A friss növények felfrissítik a helyet - és persze téged is. 

4. Vagy szerezz be újabbakat!

Soha nincs olyan, hogy túl sok növény lenne a lakásban. Fogj meg egy vázát és vásárolj néhány szál virágot a közeli árusnál, vagy ha van  rá lehetőséged, vágj le néhány szépséget a kertből! Helyezd őket a lakás egy olyan pontjára, ahol jól láthatóak -  és érezhetőek!

5. Rendszerezd a fiókokat!

Íróasztalfiók, ruhásfiók vagy éppen ékszeresfiók? Igazából teljesen mindegy. A lényeg az, hogy válassz ki egyet és abból mindent pakolj ki! Azokat, amikre nincs már szükséged, dobd ki - ugye, emlékszel még az elengedés fontosságáról szóló cikkünkre? -, aminek pedig hasznát veszed azt tedd vissza valamilyen séma alapján. Tuti, hogy minden alkalommal újabb kincsekre fogsz bukkanni!

6. Mosd ki a díszpárnahuzatokat - vagy vegyél újakat!

Azok a tiszta és friss párnák... A díszpárnákból sosem elég, ez tény. De néha nem szükséges újakat vásárolni ahhoz, hogy kicsit felfrissítsük a lakást. Húzd le őket és dobd a mosógépbe. Egyrészt tiszták lesznek, másrészt jó illatúak. Ez utóbbi lényegéről pedig már beszéltünk.

7. Végezz el egy olyan feladatot, amit régóta halogatsz!

Rengeteg a mosatlan tányér vagy lecsukhatatlan szennyes kosár? Esetleg halomban áll a vasalnivaló? Válassz közülök egyet és ha elkészültél, csak élvezd az elégedettség érzését. 

8. Tisztítsd meg az íróasztalod!

Itt az ideje, hogy letöröld a kávéfoltot, kidobd a felesleges papírokat és leporold a laptopod képernyőjét. Helyezz el rajta néhány új dekorelemet, majd ha végeztél gyújts meg egy gyertyát és gyönyörködj a munkád gyümölcsében!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.06

Elhunyt Ennio Morricone

A világ egyik legnagyobb zeneszerzője 91 éves korában halt meg. 

  • 2020.07.05

Mit ígérnek neked a csillagok ezen a héten?

Siker? Pénz? Szerencse? Vagy éppen fellegek gyűlnek fejed felett? Horoszkópunkból megtudhatod, mit árulnak el rólad a csillagok.

  • 2020.06.29

Heller Ágnes emlékpark lesz Balatonfüreden

Magánszemélyek adományaiból felállított emlékkövet állítanak fel, és Heller Ágnes nevét viselő emlékparkot is avatnak a balatonfüredi zsidó temetőben - írta a hvg.hu.