A 10 legjobb film Húsvétra

A 10 legjobb film Húsvétra

Bár húsvéti filmből nincs olyan sok, mint karácsonyiból, egy kisebb csokornyit összeválogattunk. Nektek van kedvenc húsvéti filmetek?

 

A listát igyekeztünk úgy összeállítani, hogy kicsik és nagyok is találjanak számukra élvezhető filmet. Popcornt bekészíteni, gumicukor elő és indulhat a húsvéti mozimaraton! 


1. Hopp [2011]

Aranyos családi film, melyet kicsik és nagyok egyaránt élvezni fognak. A főszereplő egy Husi nevű nyuszi, aki dobos akar lenni. Ám a családja ennek nem örül, mert ez felborítaná a családi vállalkozást. Husi édesapja a húsvéti nyuszi, generációk óta az ő családjukból kerül ki a színes tojásokat hozó nyuszi. A másik főszereplő Fred (James Marsden), aki a családja fekete báránya, nincs munkája és jelenleg a saját autójában lakik. Mindketten örök álmodozók, így kettőjük találkázásából barátság alakul. A filmben feltűnik David Hasselhof is. Kedves, humoros film, remek dalok: másfél órányi kikapcsolódás.

2. Kellemes húsvéti ünnepeket [1984]

Az egyik legismertebb húsvéti film, szinte nem telik olyan év, hogy ne adná le valamelyik hazai csatorna. Jean Paul Belmondo ebben a vígjátékban egy Casanovát alakít, aki éppen egy 18 éves lány fejét kívánja elcsavarni. Akit egyébként Sophie Marceau alakít. Ám lebukik a felesége előtt. Így a főhősünk kénytelen azt mondani nejének, hogy a lányka az ő lánya.

 

3. Az öt legenda [2012]

A Dreamworks animációjában a karakterek jól ki vannak találva, a sztori is remekül ki van dolgozva, és a látványvilág valami elképesztő. Na de kik ezek a legendák? Az őrzők. Nevezetesen a Télapó, a Húsvéti Nyuszi, a Fogtündér, a Homokember és a nemrég csatlakozó Dér Jankó. Ebben a mesében a Mikulás nem pont olyan, ahogy azt megszokhattuk: tetovált, karddal harcol és nem manók, hanem jetik dolgoznak neki. A Húsvéti Nyuszi nem egy bolyhos kis szőrös, hanem majd embermagasságú. kicsit ugyan beszari, de a szája annál nagyobb. Eredeti hangját Hugh Jackman kölcsönzi. A Fogtündér nagyjából olyan, ahogy eddig ismertük. Homokember felelős azért, hogy a gyerkőcök békésen aludhassanak éjszakánként. Dér Jankó a mi mondavilágunkban nem ismert szereplő, de az amerikai gyerekek körében igen. Ő hozza el a havat, a hószünetet. A gonosz legyőzése érdekében kell összefogniuk, ám ez nem megy zökkenőmentesen.

4. A Passió [2004]

Mel Gibson egyik legnagyobb vihart kavart filmje. Názáreti Jézus életének utolsó tizenkét óráját jeleníti meg. Júdás árulása miatt Jézust elfogják és visszaviszik Jeruzsálem város falain belülre, ahol a farizeusok istenkáromlás vádjával szembesítik és tárgyalása halálos ítélettel végződik. Jézust Pilátus, Palesztina római kormányzója elé vezetik, aki meghallgatja a farizeusok ellene szóló vádjait. Felismervén, hogy politikai konfliktussal került szembe, Pilátus Heródesnek engedi át az ügyet. Heródes visszaküldi Jézust Pilátushoz, aki Jézus vagy Barabás, a bűnöző közötti választás elé állítja a tömeget. A tömeg Barabás szabadulása és Jézus elítélése mellett dönt. A passió megítélése nem volt egyértelmű, megosztotta a nézőket. Sokan hatásvadásznak tartják, megvádolták azzal, hogy túl véres, túl hosszú. Egy másik nézőpont szerint túl objektív, naturalista és ezek miatt megrázó. 

5. Ben Hur [1959]

Többször is hozzányúltak, több verzió is készült belőle, pár éve is a mozikba került egy átdolgozás. Egyik sem tudott olyan sikeres lenni, mint az 1959-es film, melyben Cahrlton Heston volt a főszereplő. 1960-ban 11 Oscar-díjat nyert el, köztük a Legjobb filmet, a Legjobb férfi főszereplőt, és a Legjobb rendezőt is. Ezzel sokáig a rekordot is tartotta, 1997-ig egy film sem tudott egy Oscart besöpörni, akkor a Titanicnak sikerült. A sztorit valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, hiszen a TV-ben is rengetegszer leadják a mai napig is. Ben-Hur, a gazdag júdeai herceg ifjúkori barátja, a római Messala visszatérésének megünneplésére készül. A szívélyes hangulat azonban hamar szertefoszlik, amikor Messala arra kéri barátját, hogy árulja el honfitársait. Ben-Hur visszautasítja a kérést, Messala bosszújára hamar sor kerül. 

 

6. Húsvéti parádé [1948]

Judy Garland és Fred Astaire a főszereplői ennek a filmnek, melyben egy elhagyott Broadway-sztártáncos be akarja bizonyítani nagyravágyó exének, hogy bárkiből képes táncost faragni. Maga mellé veszi Hannah-t, aki kezdetben ügyetlenül csetlik-botlik, de végül csak kibukik belőle a tehetség, menet közben pedig menthetetlenül beleszeret sármos partnerébe.

 

7. Micimackó - Tavaszolás Zsebibabával [2004]

A Disneynél sokszor gondolták úgy, hogy még egy és még egy bőrt lehúznak a mézimádó medvéről, így készült el 2004-ben Zsebibaba története, amiben Nyuszi bojkottálja a Húsvétot. A Tigris színre léppel, vagy a Micimackó és a Zelefánttal szemben ez a rész nem került mozikba, csak VHS-en és DVD-n jelent meg. Mindenkinek kötelező, aki szereti a kicsit feledékeny medve kalandjait. A film főszereplője elvileg Zsebibaba, de mégis talán Nyuszi kapja a jelentősebb feladatot, úgy lopja el a Húsvétot, ahogy a Grincs a Karácsonyt. Kedves, barátságos, vicces történet ez, épp olyan, mint amilyet a Micimackó filmektől vár az ember. Kicsi gyerkőcöknek is bátran merem ajánlani!

8. Nyúl Péter [2018]

Nyúl Péter egy nagyszájú, mindig jókedvű nyuszi, aki mindig kék dzsekit visel. Úgy gondolja, hogy ő az ember legrégibb barátja, így  joga van néha megebédelni a kertben, vagy megmelegedni a konyhában esetleg még a barátokat is meghívni erre a bulira. A gazdának azonban nem igazán tetszik, hogy a nyuszik szétszedik a kertet, és felforgatják a házat. A filmben olyan színészek szerepelnek, mint Rose Byrne vagy Domhnall Gleeson, a rendező pedig Will Gluck, aki korábban olyan mozikat készített, mint a Barátság extrákkal, vagy a Könnyű nőcske. Idén elkészült a film folytatása is.

9. Barabás [1962]

Ez az olasz film egy bibliai történetet dolgoz fel. Húsvét napján Jeruzsálem népe megkegyelmezhet egy halálraítéltnek, a tömeg Jézus helyett Barabást (Anthony Quinn) választja, akit így - a törvények értelmében - Poncius Pilátus (Arthur Kennedy), római helytartónak szabadon kell engednie.

 

10. Húsvéti Maci Laci [1994]

A Piknik kosarak réme, ám mi talán éppen emiatt szeretjük, nem? Ebben a rajzfilmben Maci Laci húsvéti kalandjait követjük nyomon. Ma lenne a húsvéti fesztivál, de a haspók Maci Laci minden csokitojást elpusztít. Smith vadőr a malőr után dúl-fúl, elönti a méreg (ahogyan az lenni szokott). Maci Laci és Bubu keresik az igazi Húsvéti Nyuszit, aki még megtudná menteni a Húsvétot. Csakhogy a nyuszit elrabolták, így Maciéknak kell őt megmenteni.

 

+1 Pom-pom - A csipogó húsvéti tojás:

Pom-Pom és Picur kalandjainak húsvéti epizódja, amelyből kiderül, hogy miért jó, ha meglocsolnak minket, mit kell csinálni a tojásokkal, és hogy miért érdemes időben elkezdeni a beszerzésüket.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.29

Heller Ágnes emlékpark lesz Balatonfüreden

Magánszemélyek adományaiból felállított emlékkövet állítanak fel, és Heller Ágnes nevét viselő emlékparkot is avatnak a balatonfüredi zsidó temetőben - írta a hvg.hu.

  • 2020.06.28

Horoszkóp: mit ígérnek a csillagok a jövő hétre?

Siker? Pénz? Szerencse? Vagy éppen fellegek gyűlnek fejed felett? Horoszkópunkból megtudhatod, mit árulnak el rólad a csillagok.

  • 2020.06.26

5 titok, amit nem tudtál Hajnal Miklósról

Ezen a héten a Momentum elnökségi tagja állt a kamerák elé. A legbelsőbb titkairól is vallott a válaszaiban.