A 4 legszebb karácsonyi vásár Magyarországon

A 4 legszebb karácsonyi vásár Magyarországon

Rohamosan közelegnek az ünnepek, ennek apropójából mindenhol megnyitották kapuikat a hangulatos karácsonyi vásárok. De melyek a legszebbek Magyarországon? Összegyűjtöttünk négyet, amit mi nagyon szeretünk.

Akik kevésbé rajonganak a karácsonyi vásárokért, azoknak legtöbbször a téli ünnepségsorozatok egyet jelentenek a tömegnyomorral, a horribilis árakkal és az agyonsztárolt utakkal.

De nincs olyan ember, akinek ne telne meg a szíve melegséggel, ha végigsétál egy-egy ünnepi hangulatú vásáron. Éppen ezért mindenkinek javasolt legalább egyszer egy évben meglátogatni egy különleges adventi falut, hogy kellőképpen ráhangolódjon az ünnepkere és mélyeket szippantson a sült gesztenye és mézeskalács utánozhatatlan illatából.

Ha kíváncsi vagy, hogy Magyarország milyen csodálatos karácsonyi vásárokban bővelkedik, akkor olvasd tovább cikkünket, mert bemutatunk néhány igazán lenyűgöző, téli úti célt!

1. Budapest

Klisé vagy sem, nem hagyhattuk figyelmen kívül a fővárosi adventi vásárt, ami az utóbbi években abszolút világszínvonalúra nőtte ki magát. Ráadásul nem mindenki teheti meg, hogy csak kisétál a Vörösmarty térre és legurít egy pohár forraltbort, mert vannak bizony olyan távoli helyek, ahol a Budapestre utazás akár egy külföldi kirádndulást is űberel. 

A  november közepétől egészen Szilveszter éjjeléig tartó fővárosi adventi vásár a legtöbb európai listán előkelő helyet zsebel(t) be, ami nem is csoda, hiszen nem csak ünnepi dekorációk sokasága és gasztronómiai ízorgia várja az érdeklődőket, de még a karácsonyi ajándékok is simán beszerezhetőek - nem hiába találkozhatunk számos hazai ipar- és kézműves termékkel. 

 Kép forrása: www.szallas.hu

2. Szeged

A szegedi adventi időszak is kivételesen csodás, hiszen van lehetőségünk óriáskerékre pattanni, száguldozni a jégkorcsolya pályán vagy jégszobrászbemutatóban gyönyörködni. Ezeken túl persze körbejárhatjuk a grandiózus ünnepi vásárt, tudniillik a bódék száma a félszázat is meghaladja, ahol különböző kiállítók kínálják a tportékáikat: kézműves termékeket, forró ételeket és italokat. Hazánk egyik legnagyobb szalmalabirintusát is felfedezhetjük, amíg a gyermekek az elképesztő Mese Kastélyban játszanak. A Dóm tér ekkortájt fényárban úszik, a kulturális programok, a változatos előadássorozatok, a fényvillamos és az útvesztők pedig mind a résztvevők hangulatáért felelősek. 

 Kép forrása: www.vasarhely24.com

3. Debrecen

Minden évben a Kossuth téren kerül megrendezésre az egyetemi város karácsonyi vására, ahol színes programok, ízletes forró italok - borok, puncsok és csokoládék széles választékban -, kifogástalan finomságok és egyedi kézműves termékek várják az odalátogatókat. A Nagytemplom előtti tér kivilágítása csakugyan kifogástalan, az egészet pedig 45 méter magasból is megtekinthetjük, ha kedvünk támad felülni az óriáskerékre, ami az egész adventi időszakban működik a városban. A főtéren mindig ugyanott áll a városi karácsonyfa, ami előtt minden vasárnap közös gyertyagyújtáson lehet résztvenni. 

 Kép forrása: www.dehir.hu

4. Győr

Kár lenne Bécsig utazni, amikor Győr is ugyanolyan fantasztikus élményt nyújthat. Az izgalmas fények, az idén rendhagyó 3D-s fényfestés,  a homokanimáció és a város karácsonyfája is az ünnepre hangolódást segíti elő. Az Adventi Téli Fesztiválként ismert győri adventi vásár  még meghittebbé teheti az ünnepek előtti időszakot a korcsolyapályájával és óriási körhintájával, a rendkívüli forraltborokkal és nyalánkságokkal, amelyeket a különböző koncertek alatt még élvezetesebb elfogyasztani. 

 Kép forrása: www.szallas.hu

Kell ezeknél jobb program a decemberi hétvégékre? Szerintünk nem, úgyhogy irány egy szuper adventi kiruccanás!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.28

30 évig tanított az állami rendszerben, magánban folytatja Kiss Virág

Karácsony Gergely főpolgármester párja csaknem 30 éves pedagógusi pályafutás után állami oktatásból az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumba általános iskolájába megy tanítani.

  • 2020.03.27

A Rammstein énekese koronavírusos, intenzíven kezelik

Berlinben intenzív osztályon kezelik Till Lindemann-t, az itthon is igen népszerű Rammstein metálbanda énekesét.

  • 2020.03.27

Koronavírusos lett Boris Johnson

A brit miniszterelnök, Boris Johnson is elkapta a koronavírust. A kormány élén marad.