A CNN méltatja Budapest látványosságait

A CNN méltatja Budapest látványosságait

Nagyon menő, részletes cikkben ajánlja a turistáknak Budapest téli csodáit a CNN. 

A cikk persze tele van olyan ajánlatokkal, amik tényleg csak a téli Budapesten érhetőek el. Ilyen például a Szent István-bazilika előtti karácsonyi vásár, a kivilágított villamos és a városligeti korcsolyapálya is. 

CNN: Romantikus épületeivel klasszikus karácsonyi filmekre emlékeztető hangulatot nyújt Budapest.

 

(Szent István-bazilika a karácsonyi vásár idején.)  

A CNN cikke szerint a budapesti karácsonyi vásárok a forralt borral, a rétesekkel, a magyar ételekkel és kézműves termékekkel olyan élményt nyújtanak, amit soha nem fogunk elfelejteni.

 (A kivilágított karácsonyi villamos)
Külön büszkeségre ad okot, hogy jópár olyan ajánlat is szerepel a listán, ami valójában az év minden napján látogatásra érdemes. A romkocsmák, a Budai Vár, a Várkert Bazár időjárástól függetlenül, mindig remek turisztikai célpontok.

 

Ilyenek például a város termálfürdői is:

(Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda) 

A budapesti fürdők gyönyörűek. Pihentető és gyógyító hatásuknak köszönhetően méltán világhírűek - írja az elismert hírportál. 

 (A Budai Vár téli pompájában)

A Budai Vár hatalmas, gyönyörű és impozáns épületéből kilátás nyílik Budapestre, míg a Várkert Bazár tele van művészeti programokkal. Irodalmi rendezvények, színházi- és balettműsorok látogathatóak egész évben, de a téli szezon kiemelkedő programlehetőségeket kínál.

 

 (A Városligeti Műjégpálya)

 A Városligeti Műjégpályáról is elismerően írt a CNN: A régió, de talán egész Európa egyik leghíresebb korcsolyapályája a városligeti. A városnézés és a fürdőzés után tökéletes befejezése a napnak a Hősök terétől mindössze egy kőhajításnyira fekvő tón való korcsolyázás.

(Via.)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.06

Elhunyt Ennio Morricone

A világ egyik legnagyobb zeneszerzője 91 éves korában halt meg. 

  • 2020.07.05

Mit ígérnek neked a csillagok ezen a héten?

Siker? Pénz? Szerencse? Vagy éppen fellegek gyűlnek fejed felett? Horoszkópunkból megtudhatod, mit árulnak el rólad a csillagok.

  • 2020.06.29

Heller Ágnes emlékpark lesz Balatonfüreden

Magánszemélyek adományaiból felállított emlékkövet állítanak fel, és Heller Ágnes nevét viselő emlékparkot is avatnak a balatonfüredi zsidó temetőben - írta a hvg.hu.