A Google Semmelweis Ignáccal tanít meg kezet mosni

A Google Semmelweis Ignáccal tanít meg kezet mosni

Egy napon keresztül a világhírű magyar orvos, Semmelweis Ignác segítségével hirdeti a kézmosás fontosságát a legnagyobb keresőoldal.  

A kézmosás fontosságát és annak helyes módját kezdte hirdetni a Google. Méghozzá magyar vonatkozással, ugyanis az animáció főszereplője Semmelweis Ignác.

Most különösképp aktuális a magyar orvos tanítása.

Egyrészt 1847-ben ezen a napon nevezték ki a bécsi közkórház szülészeti klinikájának vezető professzorává. Másrészt Semmelweis jött rá, hogy a kézmosással jelentősen csökkenthető a betegségek terjedése. Ezt pedig a koronavírus-járvány kapcsán nem lehet elégszer hangsúlyozni. 

Semmelweis Ignác vezető professzorként kötelezte az orvosi személyzetet a vizsgálatok előtti kézmosásra. Ennek eredményeként a fertőzések száma zuhanni kezdett az osztályán.
Kolégái eleinte szkeptikusan fogadták. Higiéniai ajánlásait széles körben sajnos csak évtizedekkel később érvényesítették.

 

Mára közismertté vált, hogy Semmelweisnek nemcsak a szülészet, hanem maga az orvosi szakma forradalmasítása is köszönhető. 

A helyes kézmosás módjáról mi itt írtunk részletesen:

Minden, amit a koronavírussal kapcsolatban tudni kell

2019 végén azonosították az új koronavírust Kínában. Magyarország kormánya veszélyhelyzetet hirdetett ki a vírus miatt. De mi is az a koronavírus? Hogyan kell ellene védekezni?

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.30

Liu testvérek: Pekingből is elhoznák az aranyat!

Otthon edzenek és motiváltan készülnek a következő szezonra, valamint a 2022-es pekingi téli játékokra a Liu testvérek, Shaolin Sándor és Shaoang olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázók.

  • 2020.03.30

Ezért fáj a fejed: 10-15 fokot esett vissza a hőmérséklet 24 óra alatt

Jelentősen visszaesett a hőmérséklet, továbbra is jelentős hőingás várható - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

  • 2020.03.29

Matthias Horx: Ez nem az apokalipszis, ez egy új kezdet

Matthias Horx, jövőkutató elmagyarázza, hogyan érdemes tekinteni a koronavírus-járvány által okozott krízisre. Szerinte egy teoretikus jövőből visszatekintve egészen másképp élhetjük meg most ezeket a pillanatokat.