A Google Semmelweis Ignáccal tanít meg kezet mosni

A Google Semmelweis Ignáccal tanít meg kezet mosni

Egy napon keresztül a világhírű magyar orvos, Semmelweis Ignác segítségével hirdeti a kézmosás fontosságát a legnagyobb keresőoldal.  

A kézmosás fontosságát és annak helyes módját kezdte hirdetni a Google. Méghozzá magyar vonatkozással, ugyanis az animáció főszereplője Semmelweis Ignác.

Most különösképp aktuális a magyar orvos tanítása.

Egyrészt 1847-ben ezen a napon nevezték ki a bécsi közkórház szülészeti klinikájának vezető professzorává. Másrészt Semmelweis jött rá, hogy a kézmosással jelentősen csökkenthető a betegségek terjedése. Ezt pedig a koronavírus-járvány kapcsán nem lehet elégszer hangsúlyozni. 

Semmelweis Ignác vezető professzorként kötelezte az orvosi személyzetet a vizsgálatok előtti kézmosásra. Ennek eredményeként a fertőzések száma zuhanni kezdett az osztályán.
Kolégái eleinte szkeptikusan fogadták. Higiéniai ajánlásait széles körben sajnos csak évtizedekkel később érvényesítették.

 

Mára közismertté vált, hogy Semmelweisnek nemcsak a szülészet, hanem maga az orvosi szakma forradalmasítása is köszönhető. 

A helyes kézmosás módjáról mi itt írtunk részletesen:

Minden, amit a koronavírussal kapcsolatban tudni kell

2019 végén azonosították az új koronavírust Kínában. Magyarország kormánya veszélyhelyzetet hirdetett ki a vírus miatt. De mi is az a koronavírus? Hogyan kell ellene védekezni?

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.29

Heller Ágnes emlékpark lesz Balatonfüreden

Magánszemélyek adományaiból felállított emlékkövet állítanak fel, és Heller Ágnes nevét viselő emlékparkot is avatnak a balatonfüredi zsidó temetőben - írta a hvg.hu.

  • 2020.06.28

Horoszkóp: mit ígérnek a csillagok a jövő hétre?

Siker? Pénz? Szerencse? Vagy éppen fellegek gyűlnek fejed felett? Horoszkópunkból megtudhatod, mit árulnak el rólad a csillagok.

  • 2020.06.26

5 titok, amit nem tudtál Hajnal Miklósról

Ezen a héten a Momentum elnökségi tagja állt a kamerák elé. A legbelsőbb titkairól is vallott a válaszaiban.