A graffitiművész Banksy karanténban is alkot

A graffitiművész Banksy karanténban is alkot

A híres brit graffitiművész és politikai aktivista, Banksy is karanténba kényszerült a koronavírus miatt. De mit csinál egy olyan ember, akinek a művészete és az élete ennyire az utcához kötődik, bezárva egy lakásba? Mindjárt meg is mutatjuk.

A koronavírus-járvány nem játék. Még egy világhírű graffitiművésznek is be kell tartania a "maradj otthon" főszabályt. Banksy azonban nem esett kétségbe, hogy nem alkothat az utcán. Saját fürdőszobáját változtatta műalkotássá.

Banksy fűrdőszobája most úgy néz ki, mintha katasztrófa sújtotta volna.

No nem a koronavírus tört elő a művész vécéjéből és a lefolyóból. 9 patkány szállta meg a fürdőszobát és okozott hatalmas felfordulást. Nehéz lesz utánuk kitakarítani. Mondjuk egy ilyen kreatív kompozíció esetében a takarítás szinte egyenlő lenne a szobordöntögetéssel.

A patkányok természetesen csak képletesen lepték el Banksy mellékhelyiségét.

Konkrétan 2D-ben a falakra, vécédeszkára festve. Azért így is nagy rendetlenséget és koszt csináltak. Banksy szegény felesége is elhűlt a látványra.

"A feleségem utálja, ha itthon dolgozom."

- nyilatkozta a művész.

Banksy amúgy, a járványokkal mindig is összefüggésbe hozott patkányok mellett, egy a mostani koronavírus-járványhoz kapcsolódó szimbólumot is hangsúlyos szerepbe helyezett műalkotásában.

A vécépapír fehérje mintegy jangként egészíti ki a patkányok fekete jinjét.

Azért sokakban megáll az ütő, látva, hogy ilyen válságos időszakban valaki csak így pazarolja a drága vécépapírt, még ha a művészet oltárán is. Azért Banksynek talán megbocsáthatunk ezért, mivel derűt hozott a mostanság felborult hétköznapjainkba.

Nem csak egy Banksyhez hasonló világhírű művészt ispirálhat alkotásra a bezártság. Egy pécsi pár is kreatív tevékenységével töltöti felszabadult idejét. Ők ismert filmes képeket gondoltak újra a karanténban.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.29

Heller Ágnes emlékpark lesz Balatonfüreden

Magánszemélyek adományaiból felállított emlékkövet állítanak fel, és Heller Ágnes nevét viselő emlékparkot is avatnak a balatonfüredi zsidó temetőben - írta a hvg.hu.

  • 2020.06.28

Horoszkóp: mit ígérnek a csillagok a jövő hétre?

Siker? Pénz? Szerencse? Vagy éppen fellegek gyűlnek fejed felett? Horoszkópunkból megtudhatod, mit árulnak el rólad a csillagok.

  • 2020.06.26

5 titok, amit nem tudtál Hajnal Miklósról

Ezen a héten a Momentum elnökségi tagja állt a kamerák elé. A legbelsőbb titkairól is vallott a válaszaiban.