A koronavírus miatt elhalasztják a nyári olimpiát

A koronavírus miatt elhalasztják a nyári olimpiát

A koronavírus-járvány miatt az újkori olimpiák történelmében először halasztanak el egy olimpiát. 

A japán miniszterelnök, Abe Sinzó a tokiói nyári ötkartikás játékok elhalasztását javasolta 2021-re. Ebben elmondása szerint egyetértett telefonbeszélgetésük közben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke is. 

Azóta a Nemzetközi Olimpiai Bizottság be is jelentette, hogy elhalasztják az olimpiát. 2020. július 24-augusztus 9. helyett 2021-ben rendezik meg a játékokat.
Az újkori olimpiák történetében ez lesz az első, hogy halasztani fognak. Ezidáig csak teljes törlésre volt példa, akkor is a két világháború miatt: 1916-ban, 1940-ben és 1944-ben is világháború miatt maradt el.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.29

5 titok, amit nem tudtál Fekete-Győr Andrásról - VIDEO

A Momentum elnöke olyan dolgokat is elárult magáról új videójában, amit nem is gondoltunk volna róla. Mutatjuk az öt legmeglepőbbet.

  • 2020.05.27

Szijjártó és Dzsudzsi protekcióval, maszk nélkül ment meccsre

Mindenki egyenlő, mi? Azért vannak páran, akik egyenlőbbek: például Szijjártó Péter külügyminiszter és Dzsudzsák Balázs kőgazdag futballista simán járhat zárt kapus meccsre maszk és minden nélkül, senki nem szól be nekik.

  • 2020.05.27

Cseh Katalin orvosként is helytállt a járvány alatt

Cseh Katalin, a Momentum EP képviselője a járványra való tekintettel visszatért eredeti szakmájához és orvosként segített egy sürgősségi osztályon.