A szupercuki vidra lett 2020 emlőse

A szupercuki vidra lett 2020 emlőse

A vidra lett 2020 emlősállata. Ezeket a elképesztően aranyos képeket látva nem is férhet kétség hozzá: megérdemelten!

A Vadonleső Program hat éves múltra visszatekintő év emlőse szavazásán 2020-ban az európai vidrát választották az év emlősének. Össze is szedtünk pár képet ezekről a kis cukiságokról:

Sajnos amellett, hogy elképesztően cukik, azt is fontos tudni róluk, hogy az európai vidra egész kontinensünkön veszélyeztetett faj. Több nyugat-európai országban már ki is pusztult.

Ennek legfőbb okozója az emberi tevékenység, mint például élőhelyeinek átalakítása, a közúti forgalom növekedése, a műanyag alapanyagú hálók és az egyre nagyobb mértékben elterjedő szennyezőanyagok.

Megérdemlik, hogy odafigyeljünk rájuk! 

Hazánk szerencsés helyzetben van: más európai országokhoz képest nálunk sok példánya él. Legtöbbjük a Dél-Dunántúlon és elszórtan a Duna-Tisza közén. 

 

Tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy ez így is maradjon!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.06

Elhunyt Ennio Morricone

A világ egyik legnagyobb zeneszerzője 91 éves korában halt meg. 

  • 2020.07.05

Mit ígérnek neked a csillagok ezen a héten?

Siker? Pénz? Szerencse? Vagy éppen fellegek gyűlnek fejed felett? Horoszkópunkból megtudhatod, mit árulnak el rólad a csillagok.

  • 2020.06.29

Heller Ágnes emlékpark lesz Balatonfüreden

Magánszemélyek adományaiból felállított emlékkövet állítanak fel, és Heller Ágnes nevét viselő emlékparkot is avatnak a balatonfüredi zsidó temetőben - írta a hvg.hu.