A szupercuki vidra lett 2020 emlőse

A szupercuki vidra lett 2020 emlőse

A vidra lett 2020 emlősállata. Ezeket a elképesztően aranyos képeket látva nem is férhet kétség hozzá: megérdemelten!

A Vadonleső Program hat éves múltra visszatekintő év emlőse szavazásán 2020-ban az európai vidrát választották az év emlősének. Össze is szedtünk pár képet ezekről a kis cukiságokról:

Sajnos amellett, hogy elképesztően cukik, azt is fontos tudni róluk, hogy az európai vidra egész kontinensünkön veszélyeztetett faj. Több nyugat-európai országban már ki is pusztult.

Ennek legfőbb okozója az emberi tevékenység, mint például élőhelyeinek átalakítása, a közúti forgalom növekedése, a műanyag alapanyagú hálók és az egyre nagyobb mértékben elterjedő szennyezőanyagok.

Megérdemlik, hogy odafigyeljünk rájuk! 

Hazánk szerencsés helyzetben van: más európai országokhoz képest nálunk sok példánya él. Legtöbbjük a Dél-Dunántúlon és elszórtan a Duna-Tisza közén. 

 

Tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy ez így is maradjon!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.30

Liu testvérek: Pekingből is elhoznák az aranyat!

Otthon edzenek és motiváltan készülnek a következő szezonra, valamint a 2022-es pekingi téli játékokra a Liu testvérek, Shaolin Sándor és Shaoang olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázók.

  • 2020.03.30

Ezért fáj a fejed: 10-15 fokot esett vissza a hőmérséklet 24 óra alatt

Jelentősen visszaesett a hőmérséklet, továbbra is jelentős hőingás várható - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

  • 2020.03.29

Matthias Horx: Ez nem az apokalipszis, ez egy új kezdet

Matthias Horx, jövőkutató elmagyarázza, hogyan érdemes tekinteni a koronavírus-járvány által okozott krízisre. Szerinte egy teoretikus jövőből visszatekintve egészen másképp élhetjük meg most ezeket a pillanatokat.