Amerikában ingyenes lesz a koronavírusteszt

Amerikában ingyenes lesz a koronavírusteszt

Az amerikai szenátus 250 milliárd dolláros azonnali segélycsomagot fogadott el szerdán délután, miközben tovább folynak az egyeztetések az akár több mint 1000 milliárd dolláros gazdaságélénkítő csomagtervről.

A 250 milliárdos összegből az új típusú koronavírus terjedése elleni azonnali intézkedéseket finanszírozzák. Ezek közé tartozik az órabérben dolgozók fizetett betegszabadsága, a munkanélküliségi biztosítás kiterjesztése és az ingyenes vírusteszt biztosítása.

A segélycsomag tervét a képviselőház már szombaton megszavazta, majd hétfőn némi korrekció után ismét elfogadta. A szenátusi voksolás után Mitch McConnell, a szenátus republikánus frakcióvezetője hangsúlyozta: a segélycsomag "a képviselőház demokrata párti politikusai és Trump elnök munkatársai közötti jó szándékú kétpárti együttműködés eredménye".

Szerdán délelőtt a Fehér Ház megküldte további javaslatait a törvényhozóknak. Amerikai sajtóértesülések szerint e javaslatok között szerepel 50 milliárd dollár a légitársaságok megsegítésére, 150 milliárd a gazdasági többi, a koronavírus-járvány miatt szintén nagyon nehéz helyzetbe került ágazatának azonnali támogatására. Ezek a javaslatok a törvényhozók által jelenleg is megvitatott, úgynevezett nagy gazdaságélénkítő csomag részei. A nagy gazdasági csomag értékét először 1000 milliárd dollárra tervezték, de Steve Mnuchin pénzügyminiszter már kijelentette újságíróknak, hogy akár az 1300 milliárdot is meghaladhatja az összeg.

Mivel a koronavírus rendkívül gyorsan terjed az Egyesült Államokban is, egymás után állnak le az üzemek. Hétfőn például Detroitban beszüntette a termelést a város három autógyára (a Volkswagen, a Toyota, valamint a Kia), és egyes iparágak - például a turizmus - szinte megbénultak.

 

MTI

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.05

5 titok, amit nem tudtál Donáth Annáról

A Momentum alelnökének videójából több meglepő dolog is kiderül. Mi ezeket nem is gondoltuk volna róla!

  • 2020.06.04

Megvágja Dzsudzsit a klubja, csak nehogy állami támogatásért folyamodjon!

Dzsudzsi arab klubjánál eddig kábé 760 millió forintot keresett évente, ezt vágják most vissza a felére, vagyis a kőgazdag fideszes focista alig 380 millióból kell majd nyomorogjon.

  • 2020.06.03

Igazi csoda történt: Zente lábra állt

Az egész ország összefogott, amikor segítségre volt szüksége annak a másfél éves kisfiúnak, aki egy komoly genetikai rendellenességgel született.