Bálint gazda is példát mutat: karanténba vonult

Bálint gazda is példát mutat: karanténba vonult

A közel 101 éves Bálint gazda felelősségteljes módon nem hagyja el otthonát. Persze ebben segíti szerető családja is. 

Az ország kertésze, Bálint gazda ismét példát mutat mindenkinek. Felelősségteljesen lemondta az összes előadását, önkéntes karanténba vonult. 

A kertben ténykedhet csak, a család szigorú karanténra ítélte, mert féltjük - mesélte a Blikknek Antónia, Bálint Gyuri bácsi felesége. 

Bálint gazda alapesetben sokat utazik, előadásokat is tart. Ezért is barátkozik meg nehezen a szigorú karanténnal.
„Olyan vagyok magam is, mint az öreg almafa, szükség van még az árnyékára, a termésére, ezért szeretnek és vigyáznak rám”

– mondta mosolyogva Bálint György. Hozzátéve, hogy "a fiúk mindent beszereznek, ami kell, aztán csak a kerítésre akasztják a szatyrokat. Nehezen bírom a bezártságot, de azt hiszem, szükséges a korom miatt."

A koronavírust nem szeretném elkapni, így szót fogadok a családomnak, Antónia, a feleségem vigyáz rám, úgysem hagyná, hogy megszegjem a házi karantén szabályait.
Bálint gazdának sem könnyű karanténban lenni. De megbirkózik a helyzettel. Arra kérünk tehát ezúton is mindenkit, ha teheti, maradjon otthon. Ez most az egyik legfontosabb dolog, amit a koronavírus-járvány megfékezése érdekében tehetünk. 

 

(Kiemelt kép: MTI/Czimbal Gyula)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.29

Heller Ágnes emlékpark lesz Balatonfüreden

Magánszemélyek adományaiból felállított emlékkövet állítanak fel, és Heller Ágnes nevét viselő emlékparkot is avatnak a balatonfüredi zsidó temetőben - írta a hvg.hu.

  • 2020.06.28

Horoszkóp: mit ígérnek a csillagok a jövő hétre?

Siker? Pénz? Szerencse? Vagy éppen fellegek gyűlnek fejed felett? Horoszkópunkból megtudhatod, mit árulnak el rólad a csillagok.

  • 2020.06.26

5 titok, amit nem tudtál Hajnal Miklósról

Ezen a héten a Momentum elnökségi tagja állt a kamerák elé. A legbelsőbb titkairól is vallott a válaszaiban.