Ezt kell tudni az új iPhone-ról

Ezt kell tudni az új iPhone-ról

Szeptember 10-én este került sor az iPhone 11 bemutatására. Tim Cook, a vezérigazgató az okostelefonon és felturbózott változatain kívül számos másik Apple terméket is a nyilvánosság elé tárt. De minket jelen pillanatban a csúcszuper technológiás és egekig magasztalt iPhone 11 készülék érdekel.

A 100 percen át tartó, nagyszabású rendezvényen az Apple jó szokásához híven kijelentette, hogy ez minden idők legjobb és legnagyszerűbb eszköze, így minden iPhone-szerelmest kellőképpen kíváncsivá tettek, hogy mégis mi változott a nagyon népszerű és gyönyörű iPhone XR-hez képest.

Az iPhone 11 veszi át majd az XR helyét, aminek kameráját két 12 megapixeles kamerarendszerre cserélték, a kijelző méretében azonban nem történt számottevő innováció. A 12 megapixeles duplalencsék lehetővé teszik a kétszeres optikai zoom-ot, a széleslátószögű felvételt és az új szoftvernek köszönhetően, a tökéletes éjszakai fotó elkészítését is. Az előlapi kamera képes 4K minőségű videót és slow motion felvételt is készíteni, azaz slofie-t. A13 Bionic processzorral lett felszerelve, ami Tim Cook szerint egyértelműen az eddigi leggyorsabb az okostelefonok piacán. Ennek az ára a legolcsóbb -már, ha lehet az olcsó szóval dobálózni egy iPhone estében-, 290 ezerről indul a 64 GB-os verzió, tehát elkezdhetnek szomorkodni azok, akik nemrégiben vásároltak iPhone XS-t vagy XS Max-ot, mert az új iPhone 11 jóval kedvezőbb áron lesz elérhető. 

Az első pro jelzővel ellátott iPhone is napvilágott látott. Mindez nem véletlen: az iPhone 11 Pro és iPhone 11 Max Pro készülékeket kizárólag professzionális felhasználóknak szánják, hiszen a telefonok is minden tekintetben professzionálisak. Na, de hogy ez mit is jelent pontosan? Hátlapjukra hármas kamerarendszer - nem, nem viccelünk - lett beszerelve és mind a három kamera 12 megapixeles. A nagytesók esetében szintúgy találkozhatunk éjszakai móddal, ultraszéles látószöggel, ezeken túl pedig Ultra Wide fotózási lehetőséggel, egyéb minőségfokozó tényezőkkel, Smart HDR-el és Deep Fusion funkcióval is. Ez utóbbi lényege, hogy "a készülék 9 felvételt csinál egy helyett, majd a másodperc tört része alatt összeméri őket, és nemhogy a legjobbat választja ki, hanem pixelenként kielemzi mindet, majd minden mindenhinnan a legjobbnak ítélt képpontokat összeválogatva adja ki a végső fotót" - írta a HVG. Az Apple bőven el is kéri az árát a telefonoknak: az iPhone 11 Pro 400 ezer forintnál az iPhone 11 Max Pro 440 ezer forintnál kezdődik.

"Az iPhone 11 Pro képernyője 5,8 hüvelkyes, az iPhone Pro Max-é pedig 6,5 hüvelykes - mindkettő OLED panel, mindekttő 1200 nites fényerőre is képes, és 2 000 000:1 kontrasztarányt hoz." Épp ezért próbáltak a fogyasztáson javítani azzal, hogy 7 nm-es gyártástechnológiával készült chipet használtak, ami jóval energiahatékonyabb és az üzemi időnek is jót tesz. 

A szóbeszédek szerint az iPhone 11 négy órával, az iPhone 11 Pro és iPhone 11 Max Pro öt órával fogja tovább bírni, mint a tavalyi iPhone XS. Ehhez még hozzátartozik, hogy sokak örömére az eddig nem kimondottan kedvelt 5 W-os töltők helyett végre 7W-os töltőket csomagol az Apple, így egész gyorsan leszenk újra 100%-on a telefonok.

Az új iPhone-ok és Apple termékek Magyarországon szeptember 13-án, 14:00-tól lesznek előrendelhetőek, míg forgalomba csak szeptember 20-án kerülnek.

via

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.25

40 éves Golo, a gorillavezér - tortával ünnepelte születésnapját

Fotókon mutatjuk, hogyan ünnepelte 40. születésnapját a Fővárosi Állat- és Növénykert hím gorillája.

  • 2020.09.24

Hihetetlen: 7,3 milliót is lehet keresni a magyar másodosztályú fociban!

A foci talán gyenge, de a focistafizetések cseppet sem azok Magyarországon - derül ki a Blikk összeállításából.

  • 2020.09.19

Szerinted is minden jobb volt régen? Ezt az instát csekkold!

Amikor már szinte elhiszem, hogy az instagrammozás kimerül abban, hogy félálomban bámulom vadidegen emberek tányérját, vagy épp szörnyülködöm a korona idején is partikázó valakiken, mindig szembejön valami, amitől ledobom az ékszíjat.