Betiltották a Harry Potter könyveket

Betiltották a Harry Potter könyveket

Betiltották a Harry Potter könyveket egy tennessee-i katolikus iskolában, szerintük tényleges átkokat tartalmaznak.

A Nashville-i Szent Edward Katolikus Iskola egyik lelkésze fellépett a Harry Potter sorozat ellen és megtiltotta a hallgatóknak, hogy elolvassák a könyveket, mert azok szerinte valódi átkokat és varázslatokat tartalmaznak.

Dan Reehil, az ominózus plébános azt állítja, hogy a könyvek segítségével a diákok akaratlanul is felidézhetik a gonosz szellemeket, hiszen a könyvekben valóságos és működő mágiák vannak leírva. Reehil egy e-mailben magyarázta meg a döntését, amiben azt is szóvá tette, hogy nem egyedül ő gondolja így, hiszen beszélt erről több amerikai és római plébánossal, akik szintén támogatták a könyvek eltávolítását az iskolából.

„Ezek a könyvek a varázslatot vagy csak jónak vagy csak rossznak állítják be, ami egyáltalán nem igaz, de belátom, okos megtévesztése a fiataloknak. A Harry Potter könyvekben használt átkok és varázslatok létező átkok és varázslatok, amelyek olvasásakor a diákokat a gonosz szellemek megjelenése veszélyezteti.”

A nashville-i katolikus egyházmegye iskolafelügyelője megerősítette a www.ew.com magazin számára, hogy a lelkész valóban elküldte az e-mailt és meghozta a döntését, amelyet jogában állt megtenni, hiszen kanonikus hatalommal rendelkezik.

JK. Rowling hétrészes könyvsorozatának az 1997-es megjelenés óta természetesen nem ez volt az első botránya, ami ekkora port kavart. Számos iskolában csakugyan betiltották a Harry Pottert, amolyan vádak miatt, hogy a könyvekben leírtak támogatják a boszorkányságot és ellenszegülnek egyes katolikus keresztény hiedelmekkel. Rowling csak annyit fűzött az újonnan kirobbant rivalgáshoz, hogy a könyvei erkölcsi jellegűek és nem próbálják a gyermekeket a sátánizmusba belevinni.

via

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.06

Elhunyt Ennio Morricone

A világ egyik legnagyobb zeneszerzője 91 éves korában halt meg. 

  • 2020.07.05

Mit ígérnek neked a csillagok ezen a héten?

Siker? Pénz? Szerencse? Vagy éppen fellegek gyűlnek fejed felett? Horoszkópunkból megtudhatod, mit árulnak el rólad a csillagok.

  • 2020.06.29

Heller Ágnes emlékpark lesz Balatonfüreden

Magánszemélyek adományaiból felállított emlékkövet állítanak fel, és Heller Ágnes nevét viselő emlékparkot is avatnak a balatonfüredi zsidó temetőben - írta a hvg.hu.