Betiltották a Harry Potter könyveket

Betiltották a Harry Potter könyveket

Betiltották a Harry Potter könyveket egy tennessee-i katolikus iskolában, szerintük tényleges átkokat tartalmaznak.

A Nashville-i Szent Edward Katolikus Iskola egyik lelkésze fellépett a Harry Potter sorozat ellen és megtiltotta a hallgatóknak, hogy elolvassák a könyveket, mert azok szerinte valódi átkokat és varázslatokat tartalmaznak.

Dan Reehil, az ominózus plébános azt állítja, hogy a könyvek segítségével a diákok akaratlanul is felidézhetik a gonosz szellemeket, hiszen a könyvekben valóságos és működő mágiák vannak leírva. Reehil egy e-mailben magyarázta meg a döntését, amiben azt is szóvá tette, hogy nem egyedül ő gondolja így, hiszen beszélt erről több amerikai és római plébánossal, akik szintén támogatták a könyvek eltávolítását az iskolából.

„Ezek a könyvek a varázslatot vagy csak jónak vagy csak rossznak állítják be, ami egyáltalán nem igaz, de belátom, okos megtévesztése a fiataloknak. A Harry Potter könyvekben használt átkok és varázslatok létező átkok és varázslatok, amelyek olvasásakor a diákokat a gonosz szellemek megjelenése veszélyezteti.”

A nashville-i katolikus egyházmegye iskolafelügyelője megerősítette a www.ew.com magazin számára, hogy a lelkész valóban elküldte az e-mailt és meghozta a döntését, amelyet jogában állt megtenni, hiszen kanonikus hatalommal rendelkezik.

JK. Rowling hétrészes könyvsorozatának az 1997-es megjelenés óta természetesen nem ez volt az első botránya, ami ekkora port kavart. Számos iskolában csakugyan betiltották a Harry Pottert, amolyan vádak miatt, hogy a könyvekben leírtak támogatják a boszorkányságot és ellenszegülnek egyes katolikus keresztény hiedelmekkel. Rowling csak annyit fűzött az újonnan kirobbant rivalgáshoz, hogy a könyvei erkölcsi jellegűek és nem próbálják a gyermekeket a sátánizmusba belevinni.

via

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.30

Liu testvérek: Pekingből is elhoznák az aranyat!

Otthon edzenek és motiváltan készülnek a következő szezonra, valamint a 2022-es pekingi téli játékokra a Liu testvérek, Shaolin Sándor és Shaoang olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázók.

  • 2020.03.30

Ezért fáj a fejed: 10-15 fokot esett vissza a hőmérséklet 24 óra alatt

Jelentősen visszaesett a hőmérséklet, továbbra is jelentős hőingás várható - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

  • 2020.03.29

Matthias Horx: Ez nem az apokalipszis, ez egy új kezdet

Matthias Horx, jövőkutató elmagyarázza, hogyan érdemes tekinteni a koronavírus-járvány által okozott krízisre. Szerinte egy teoretikus jövőből visszatekintve egészen másképp élhetjük meg most ezeket a pillanatokat.