Bizonyítva: az optimisták alszanak legjobban

Bizonyítva: az optimisták alszanak legjobban

Úgy tűnik most már hivatalos: az optimista emberek nem csak azokban az órákban érzik jobban magukat, amiket ébren töltenek, hanem hosszabb, több és jóval minőségibb alvásról is számolnak be, mint pesszimista társaik. Itt az ideje átgondolni, borúlátó vagy kipihent akarsz lenni?

Egy nemrégiben, a Behavioral Medicine számában megjelent tanulmányban esett szó a napközbeni pozitív hozzáállás és a jó alvás összefüggéseiről. Egy kialvatlan éjszakának mind tudjuk a következményeit: borzalmas hangulat és megannyi negatív gondolat. De működhet-e ez fordítva is?

Naná. Tudományos kutatások nélkül is mind tisztában vagyunk vele, hogy egy jobb és pihentetőbb alvás másnapján jobb hangulattal és pozitívabb tervekkel kelünk ki az ágyból. Tehát jót alszunk, optimistábbak leszünk, még jobbat alszunk, még optimistábbak leszünk, és ez így megy addig, mígnem tökéletesen kipihent és örökké optimista emberek nem leszünk. Vagy legalábbis jól hangzik, hogy így megy. De vajon az optimizmust a nyugodt alvás hozza-e vagy az optimizmus hozza a nyugodt alvást?

A Science Daily beszámolója alapján Dr. Hernandez egyetemi adjunktus több, mint 3500 alany optimizmusát mérte fel úgy, hogy egy ötös skála segítségével értékelte a résztvevők egyetértését a pozitív és negatív állításokkal. A tesztben az alanyok beszámoltak az alvási szokásaikról, az alvási minőségükről, az alvásuk hosszáról és arról, hogy mennyi időbe telik mire elalszanak.

Hernandez kutatásának az eredménye a következő lett: az optimista emberek 78% -al nagyobb arányban tanúskodnak kifejezetten jó alvásminőségről. Ő maga így vélekedett a jelenségről: „Az optimisták magasabb százalékban rendelkeznek problémamegoldó-képességgel és a stresszes helyzeteket pozitívabb módon értelmezik és oldják meg, csökkentve ezzel az aggodalmaikat és a nyugtalanító gondolatokat elalvás előtt és alvás közben.„

Egy szó, mint száz, ha optimistábban éljük az életünket, akkor ritkábban ér minket stressz, amit adott esetben sokkal könnyebben tudunk kezelni, ez pedig kiegyensúlyozottabb életvitelhez és nyugodtabb alváshoz vezethet. El azokkal a negatív gondolatokkal, mindenkire ráfér egy nyugis alvás!

via

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.28

30 évig tanított az állami rendszerben, magánban folytatja Kiss Virág

Karácsony Gergely főpolgármester párja csaknem 30 éves pedagógusi pályafutás után állami oktatásból az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumba általános iskolájába megy tanítani.

  • 2020.03.27

A Rammstein énekese koronavírusos, intenzíven kezelik

Berlinben intenzív osztályon kezelik Till Lindemann-t, az itthon is igen népszerű Rammstein metálbanda énekesét.

  • 2020.03.27

Koronavírusos lett Boris Johnson

A brit miniszterelnök, Boris Johnson is elkapta a koronavírust. A kormány élén marad.