Buszsofőr mentette meg az ázott kisrókát

Buszsofőr mentette meg az ázott kisrókát

Vasárnap hajnalban vette észre a 63-as busz vezetője az út szélén a sérült kis állatot. Azonnal a segítségére sietett.

A Budapesti Közlekedési Központ osztotta meg facebook oldalán a kedves hírt, miszerint egyik kollégájuk a minap megmentett egy bajba jutott rókát.

"A 63-as járat sofőre egy fiatal, sebesült rókát talált az út szélén, ezért kiállt a forgalomból, és megszárította az állatot a buszon."

Ezután felkereste az Állatmentő Sereg nevű alapítványt, akik azonnal akcióba léptek. Orvoshoz vitték a fiatal rókát, ahol átvizsgálták és megkezdték kezelését. 

Laboreredményei jók lettek, az ultrahang kimutatta, hogy nincs belsővérzése, a röntgen is negatív lett. Nagyon reméljük, hogy a komoly agyrázkódásból felépül és hamarosan a többiekkel játszhat! - írták.

 A kis rókát megmentője, a 63-as busz sofőrje után Gyurinak nevezték el. Gyuri története még Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely figyelmét is felkeltette, aki megköszönte a buszvezető emberségét.

Gyuri nem hagyta az út szélén druszáját. Ezt a lelkiismeretességet azért sokan eltanulhatnák tőle.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.09

Pécsi kutatók találhattak a koronavírus ellen bevethető hatóanyagot

Hatalmas magyar siker lehet, ha tényleg az allergia elleni orrsprayben lévő hatóanyag lesz gyógyszer a koronavírus ellen.

  • 2020.07.06

Elhunyt Ennio Morricone

A világ egyik legnagyobb zeneszerzője 91 éves korában halt meg. 

  • 2020.07.05

Mit ígérnek neked a csillagok ezen a héten?

Siker? Pénz? Szerencse? Vagy éppen fellegek gyűlnek fejed felett? Horoszkópunkból megtudhatod, mit árulnak el rólad a csillagok.