Elhunyt Wichmann Tamás legendás kenus

Elhunyt Wichmann Tamás legendás kenus

Szerdán 72 éves korában elhunyt hazánk egyik legnagyobb sportolója és büszkesége Wichmann Tamás. 

A kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, Wichmann Tamás hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves korában hunyt el. Halálhírét fia, Wichmann Balázs erősítette meg.

Wichmann az 1970-es évek egyik legnépszerűbb sportolója volt. 1979-ben még az UNESCO fair play díját is megkapta. 2008-ban pedig a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjével ismerték el sportolói és edzői tevékenységét.

Egy súlyos baleset után kezdett kenuzni a sportolólegenda.

Érdekesség, hogy 6 éves korában elütötte egy rendőrautó, ami miatt napokig kómában feküdt. A kóma utáni rehabilitáció részeként kezdett el sportolni. 12 évesen kezdett kenuzni. öt évvel később már magyar bajnok volt. 1966-ban világbajnok lett, 1968-ban, húszévesen pedig már olimpiai ezüstérmes is.

 

Nem csak sportpályafutásával vált ismertté. Nyitott egy kocsmát Budapesten a Kazinczy utcában, ami a főváros kultikus helyévé vált. Alig volt olyan ember a városban, aki ne tudta volna, mit kell enni a Wichmann kocsmában: rátotthúsos szendvicset. A helyet 35 év után, 2018-ban adta el.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.28

30 évig tanított az állami rendszerben, magánban folytatja Kiss Virág

Karácsony Gergely főpolgármester párja csaknem 30 éves pedagógusi pályafutás után állami oktatásból az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumba általános iskolájába megy tanítani.

  • 2020.03.27

A Rammstein énekese koronavírusos, intenzíven kezelik

Berlinben intenzív osztályon kezelik Till Lindemann-t, az itthon is igen népszerű Rammstein metálbanda énekesét.

  • 2020.03.26

Károly nagy arc: azt írja, nem ilyen koronázásra számított!

A híres brit humort nem véletlenül szeretik sokan. A koronavírussal fertőzött Károly herceg saját komoly betegségét humorral igyekszik elütni. Szerintünk menő!