Elhunyt Wichmann Tamás legendás kenus

Elhunyt Wichmann Tamás legendás kenus

Szerdán 72 éves korában elhunyt hazánk egyik legnagyobb sportolója és büszkesége Wichmann Tamás. 

A kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, Wichmann Tamás hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves korában hunyt el. Halálhírét fia, Wichmann Balázs erősítette meg.

Wichmann az 1970-es évek egyik legnépszerűbb sportolója volt. 1979-ben még az UNESCO fair play díját is megkapta. 2008-ban pedig a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjével ismerték el sportolói és edzői tevékenységét.

Egy súlyos baleset után kezdett kenuzni a sportolólegenda.

Érdekesség, hogy 6 éves korában elütötte egy rendőrautó, ami miatt napokig kómában feküdt. A kóma utáni rehabilitáció részeként kezdett el sportolni. 12 évesen kezdett kenuzni. öt évvel később már magyar bajnok volt. 1966-ban világbajnok lett, 1968-ban, húszévesen pedig már olimpiai ezüstérmes is.

 

Nem csak sportpályafutásával vált ismertté. Nyitott egy kocsmát Budapesten a Kazinczy utcában, ami a főváros kultikus helyévé vált. Alig volt olyan ember a városban, aki ne tudta volna, mit kell enni a Wichmann kocsmában: rátotthúsos szendvicset. A helyet 35 év után, 2018-ban adta el.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.29

Heller Ágnes emlékpark lesz Balatonfüreden

Magánszemélyek adományaiból felállított emlékkövet állítanak fel, és Heller Ágnes nevét viselő emlékparkot is avatnak a balatonfüredi zsidó temetőben - írta a hvg.hu.

  • 2020.06.28

Horoszkóp: mit ígérnek a csillagok a jövő hétre?

Siker? Pénz? Szerencse? Vagy éppen fellegek gyűlnek fejed felett? Horoszkópunkból megtudhatod, mit árulnak el rólad a csillagok.

  • 2020.06.26

5 titok, amit nem tudtál Hajnal Miklósról

Ezen a héten a Momentum elnökségi tagja állt a kamerák elé. A legbelsőbb titkairól is vallott a válaszaiban.