Elmaradhat a tokiói olimpia a koronavírus miatt

Elmaradhat a tokiói olimpia a koronavírus miatt

Akár egy vagy két évvel is elhalaszthatják az nyári tokiói olimpiai játékokat.

A japán szervezőbizottság egyik tagja, Takahasi Harujuki a The Wall Street Journalnak beszélt a tokiói olimpia lehetséges sorsáról. 

Ha idén nem lesz, 1-2 év múlva reális a játékok megtartása. 

Takahasi azt mondta,  a testület még nem vitatta meg, milyen hatással van a járvány a játékokra. Legutóbbi tanácskozásukat ugyanis még decemberben tartották. Hozzátette: A játékok nézők nélküli megrendezése nagyon nagy pénzügyi károkat okozna. 

Hasimoto Szejko, a kormány olimpiaügyi minisztere múlt csütörtökön úgy nyilatkozott: Japán az eddigi terveknek megfelelően készül a nyári játékokra.

Szerinte az olimpia lemondása vagy elhalasztása „elfogadhatatlan” lenne a sportolók számára.

(Via.)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.30

Liu testvérek: Pekingből is elhoznák az aranyat!

Otthon edzenek és motiváltan készülnek a következő szezonra, valamint a 2022-es pekingi téli játékokra a Liu testvérek, Shaolin Sándor és Shaoang olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázók.

  • 2020.03.30

Ezért fáj a fejed: 10-15 fokot esett vissza a hőmérséklet 24 óra alatt

Jelentősen visszaesett a hőmérséklet, továbbra is jelentős hőingás várható - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

  • 2020.03.29

Matthias Horx: Ez nem az apokalipszis, ez egy új kezdet

Matthias Horx, jövőkutató elmagyarázza, hogyan érdemes tekinteni a koronavírus-járvány által okozott krízisre. Szerinte egy teoretikus jövőből visszatekintve egészen másképp élhetjük meg most ezeket a pillanatokat.