Elvitte a járvány azt a kínai orvost, aki először próbált figyelemeztetni a koronavírus kitörésére

Elvitte a járvány azt a kínai orvost, aki először próbált figyelemeztetni a koronavírus kitörésére

Tegnap késő este erősítette meg a kórház a Global Times bulvárlap hírét, miszerint elhunyt Li Ven-liang, kínai orvos, aki elsőként riadóztatta kollégáit a koronavírus kirobbanása miatt. 

Li Ven-liang december harmincadikán jelezte azoknak az ismerőseinek, akikkel együtt járt orvosira, hogy terjedőben van egy rejtélyes vírus, melynek hét fertőzöttje karanténban van elzárva a kórházában.

Egy csetszoba ablakán keresztül osztotta meg a hírt, ami hamar napvilágot is látott, hiszen a kínai hatóságok a fiatalembert még aznap este beidézték a vuhani egyészségügyi hivatalhoz. Kérdőre vonták, mit képzel magáról, hogy információkat próbált megosztani az esetről. Három nap múlva már egy papírt kellett aláírnia, mellyel elismerte, törvénytelenül viselkedett, amikor a vírusról beszélt. 

Később kiderült, azok a karanténba zárt emberek a koronavírus legelső fertőzöttjei voltak és megpróbálták őket eltussolni.

A WHO és az ENSZ Egészségügyi Világszervezete is megemlékezett a hősről, akinek mindenki elismeréssel tartozik és aki mások életéért küzdve maga is megfertőződött. 

via

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.06.04

Megvágja Dzsudzsit a klubja, csak nehogy állami támogatásért folyamodjon!

Dzsudzsi arab klubjánál eddig kábé 760 millió forintot keresett évente, ezt vágják most vissza a felére, vagyis a kőgazdag fideszes focista alig 380 millióból kell majd nyomorogjon.

  • 2020.06.03

Igazi csoda történt: Zente lábra állt

Az egész ország összefogott, amikor segítségre volt szüksége annak a másfél éves kisfiúnak, aki egy komoly genetikai rendellenességgel született. 

  • 2020.05.29

5 titok, amit nem tudtál Fekete-Győr Andrásról - VIDEO

A Momentum elnöke olyan dolgokat is elárult magáról új videójában, amit nem is gondoltunk volna róla. Mutatjuk az öt legmeglepőbbet.