Hatalmas ötlettel állt elő a Budapesti Fesztiválzenekar a karantén-időszakra

Hatalmas ötlettel állt elő a Budapesti Fesztiválzenekar a karantén-időszakra

Hétfőtől kezdve a tervek szerint minden nap online kamarakoncertet adnak a Budapesti Fesztiválzenekar művészei.

A próbateremből közvetített előadásokat „azoknak ajánlják, akik a bezártság időszakát tartalommal, szívmelengető dallamokkal szeretnék megtölteni”, írják közleményükben.

„Most eljött az intim, otthoni zenehallgatás és a néhány fős kamarazene ideje, hiszen nem szabad egy zenekarnyi zenészt és a közönséget egy zárt térben összezsúfolva veszélynek kitennünk. De zenére szükség van, ilyenkor még inkább” - mondta Fischer Iván, a Fesztiválzenekar zeneigazgatója.

Nyugodjunk meg, ne csak a pánikkeltés elkerülése miatt, hanem hogy visszataláljunk magunkhoz!

Ha már a veszélyhelyzetben úgy alakult, hogy otthon kell maradnunk, próbáljuk ezt jó dolgokra használni! Olvassunk több könyvet, töltsünk egymással minőségi időt, és persze hallgassunk jó zenéket!

A Budapesti Fesztiválzenekar ezt biztosítja nekünk.

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.30

Liu testvérek: Pekingből is elhoznák az aranyat!

Otthon edzenek és motiváltan készülnek a következő szezonra, valamint a 2022-es pekingi téli játékokra a Liu testvérek, Shaolin Sándor és Shaoang olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázók.

  • 2020.03.30

Ezért fáj a fejed: 10-15 fokot esett vissza a hőmérséklet 24 óra alatt

Jelentősen visszaesett a hőmérséklet, továbbra is jelentős hőingás várható - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

  • 2020.03.29

Matthias Horx: Ez nem az apokalipszis, ez egy új kezdet

Matthias Horx, jövőkutató elmagyarázza, hogyan érdemes tekinteni a koronavírus-járvány által okozott krízisre. Szerinte egy teoretikus jövőből visszatekintve egészen másképp élhetjük meg most ezeket a pillanatokat.