Karantén: 10 dolog, amit szeretek benned!!!

Karantén: 10 dolog, amit szeretek benned!!!

Minden rosszban van valami jó, a közhely természetesen a jelenlegi helyzetre is alkalmazható. De mit lehet szeretni abban, hogy nem megyünk sehová és nem találkozunk senkivel? Ezt a 10 dolgot biztos!

1. Lehet lassabban élni

Mindig. Rohanunk. De tényleg, a legtöbb ember hajnalban kel, kapkod a reggeli dolgaival, szalad a munkába, siet a munkahelyén, rohan a gyerekért és rohan haza, a háztartással foglalkozik, tanul, készül aztán maximum este van 1-2 órája, hogy kicsit lelassítson. Közben pedig folyton szorong, hogy mire nem volt aznap ideje. Ezekben a hetekben minden lelassul egy kicsit, és ez bizony nem rossz.

2. Lehet kevesebbet költeni

Sokkal kevesebbet, hiszen alig kell közlekedni, nem tudunk csak úgy elmenni vásárolgatni - maximum élelmiszert. Persze sokaknak ez kényszer is, hiszen a bevételeink is lecsökkennek, ha mondjuk leáll az üzem, ahol melózunk. De ha home office-ban toljuk, és nem kapunk kevesebb bért, bizony több pénzünk marad. Ja, és kevesebbet is szennyezzük a környezetet.

3. Elviseljük magunkat melegítőben, smink nélkül, kócosan

A közösségi médiát elárasztották az olyan képek, ahol az emberek bizony felvállalják, hogy ha otthon maradnak, nem fordítanak olyan gondot a kinézetükre. Ez pedig kétségkívül pozitív dolog egy olyan világban, ahol évtizedeken keresztül azt sulykolták belénk, hogy jól kell kinézni, hogy a külső mindennél fontosabb, és aki nem kifogástalan, az igénytelen.

4. Többet főzünk magunkra

Még azok is kénytelenek főzni, akik egyébként nem szoktak. Ezzel nemcsak spórolni lehet, de talán néhányan rádöbbennek, mennyire jó dolog a főzés és mennyire felemelő, amikor szuperül sikerül a főztünk. Ráadásul az együtt főzés remek családi program is!

5. Könyvet olvasunk

Igen, a karantén ideje alatt több könyvet veszünk le csak úgy a polcról, többször választjuk a könyvet a telefonnyomkodás helyett. És ez nemcsak azért van, mert unatkozunk, hanem mert értékeljük a lassúságot.

6. Kimegyünk sétálni

Mivel nagyjából ez az egyetlen program, aminek révén elhagyhatjuk kicsit az otthonunkat, pár nap után már megbecsüljük azt a félórás sétát, amit lehet, hogy pár hónapja még el se tudtunk képzelni, hogy egyáltalán beiktassunk a napjainkba. Mindegy merre megyünk, csak menjünk ki, testünk és lelkünk felfrissül. Persze viseljünk maszkot, kesztyűt és tartsunk 2 méter távolságot másoktól!

7. Értékeljük az apróbb örömöket

A végletekig feszített fogyasztói életvitelünk évtizedeken keresztül nagyon intenzív élményekkel bombázott bennünket. Most a fogyasztás öröme kicsit visszaszorul, ezáltal ismét elkezdjük értékelni az apróbb dolgokat, például a tavaszi virágokat az ablak alatt vagy a visszatérő örvösgalamb-párost. A természet szépsége az egyik legkönnyebben hozzáférhető örömforrás, ráadásul nem is kerül semmibe.

8. Beszélgetünk

Beszélgetünk telefonon és személyesen azokkal, akikkel együtt élünk. Furcsa dolog, de bizony az izoláció nemcsak elválaszt, de össze is hoz. Hívjuk fel egy ismerősünket minden nap, beszélgessünk el a családtagjainkkal, akikkel együtt élünk, fogjuk fel ezt az egészet egy új esélyként a kapcsolatainkban!

9. Újra észrevesszük a természetet

A bezártság kényszere magával hordozza a kiszabadulás vágyát, ez pedig agyunkban villámgyorsan összekapcsolódik a természet képeivel. Így vagyunk kódolva, a szabadságvágyunk nyitott teret felé tereli a tudatunk, a kint pedig nem mást jelent, mint zöldet: parkot, erdőt, patakpartot. Csodálatos!

10. Kedvesebbek vagyunk

Nagyon felemelő látni, hogy a legtöbb emberből a jót hozza ki a világjárvány. Rengetegen kezdtek el csak úgy maguktól segíteni másokon. Te is megteheted: kérdezz meg egy idős embert, bevásárolj-e neki, ajánlj fel egy kisebb összeget a védekezésre, jelentkezz önkéntesnek, rengeteg lehetőség van!

És hogy mit utálok benned, te karantén? Itt megírtam!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.12

Németh Szilárd 5+2 legnyomibb instaposztja

Ahhoz képest, hogy Németh Szilárdról senkinek sem a trendiség jut eszébe, szégyentelenül aktív az Instagrammon a pacalguru. Össze is szedtük a Fidesz birkózójának 5 legcupákosabb posztját, ami megakadt a torkunkon.

  • 2020.07.09

Pécsi kutatók találhattak a koronavírus ellen bevethető hatóanyagot

Hatalmas magyar siker lehet, ha tényleg az allergia elleni orrsprayben lévő hatóanyag lesz gyógyszer a koronavírus ellen.

  • 2020.07.06

Elhunyt Ennio Morricone

A világ egyik legnagyobb zeneszerzője 91 éves korában halt meg.