Ma van Charlotte hercegnő első napja a suliban

Ma van Charlotte hercegnő első napja a suliban

Meghatározó nap a mai a cambridge-i hercegi család számára, hiszen a középső gyermek is elkezdte az iskolát. Charlotte hercegnő szeptember 5-én, csütörtökön reggel csatlakozott nagyobb testvéréhez, a hatéves George herceghez, a nyugat-londoni Thomas’s Battersea magániskolába.

Azért beszélünk máris első iskolai napról, mert a brit oktatási rendszerben a gyermekek úgynevezett preschool-ban, azaz elősuliban kezdenek. Ennek a díja a mi pénztárcánkhoz képest kissé borsos, hiszen Charlotte hercegnőért évi 6305 fontot kell kifizetniük, bár ez valamivel még mindig olcsóbb, mint George herceg tandíja, ami évi 6429 font.

A hercegi családnak nagyon szívélyes üdvözlésben volt részük, maga Helen Haslem, az alsó tagozat vezetője köszöntötte őket. Valószínűleg az iskola is nagyon várta már a kis hercegnő érkezését, hiszen amikor májusban megerősítették, hogy testvéréhez hasonlóan ő is ugyanabban az intézményben kezdi meg tanulmányait, Simon O’Malley igazgató örömmámorban úszva nyilatkozott: „Nagyon örülünk, hogy Cambridge hercege és hercegnéje úgy döntött, hogy Charlotte hercegnő csatlakozik idősebb testvéréhez, George herceghez, a Thomas’s Battersea-be. Boldogok vagyunk, hogy szeptemberben üdvözölhetjük őt és új tanulóinkat az iskolában.”

A cuki Charlotte hercegnő egyebek mellett francia nyelvet, számítástechnikát, zenét, művészetet, drámát és balettet is fog tanulni, valamint Katalin hercegné kérésére lehetőséget kap majd bogárvadászatra és erdei kézműves képzésekre is. Szerintünk nem lesz gond az beilleszkedéssel, hiszen testvére sokat tud majd neki segíteni és az iskola egyik legfontosabb alapelve is a határtalan kedvesség mások iránt.

A hercegnőt az iskolában Cambridge Charlotte-ként fogják tanárainak és iskolatársainak bemutatni, hogy mindenki egyenrangú félként kezelhesse. A szóbeszédek szerint ugyanis bátyjával azonosan, semmiféle különleges bánásmódban nem fog részesülni, de azért mi erre nem vennénk mérget…

via

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.09

Pécsi kutatók találhattak a koronavírus ellen bevethető hatóanyagot

Hatalmas magyar siker lehet, ha tényleg az allergia elleni orrsprayben lévő hatóanyag lesz gyógyszer a koronavírus ellen.

  • 2020.07.06

Elhunyt Ennio Morricone

A világ egyik legnagyobb zeneszerzője 91 éves korában halt meg. 

  • 2020.07.05

Mit ígérnek neked a csillagok ezen a héten?

Siker? Pénz? Szerencse? Vagy éppen fellegek gyűlnek fejed felett? Horoszkópunkból megtudhatod, mit árulnak el rólad a csillagok.