Mégsem csak egy legenda a Loch Ness-i szörny?

Mégsem csak egy legenda a Loch Ness-i szörny?

A legfrissebb tanulmány kedvéért több, mint egy éven keresztül kutattak a tudósok a Loch Ness-i szörny után és nagyon úgy fest, hogy végre van valami bizonyíték a kezükben, amire évszázadok óta vár az emberiség.

Létezik, vagy nem létezik? Elvileg ez nem is kérdés. És, hogy milyen lény a híres Loch Ness-i szörny? Na, az már annál inkább. Hal? Ló? Őshüllő? Vagy egy dinoszaurusz? Igazából mindenre gyanakodtak, de ez idáig a szakembereknek nem sikerült olyan bizonyítékkal előrukkolniuk, amibe valamilyen úton-módon ne lehetne belekötni.

Talán ez bizonytalanság hajtotta a kutatók egy újabb csoportját, akik egy környezeti DNS (eDNS) gyűjtés elnevezésű tudományos módszerrel igyekeztek kideríteni, hogy ki is vagy mi is az a Loch Ness-i szörny. Eme vizsgálat segítségével ugyanis elvileg pontosan meg tudják határozni, hogy milyen fajok élnek a vízben: az élőlények által hátrahagyott DNS töredékeket összegyűjtik, majd szekventálják és végül összevetik a különböző organizmusok ismert genetikai szekvenciáit rejtő adatbázissal.

Ezzel az eljárással egy egészen új megvilágításba került a rettegett szörny kiléte; valószínűleg egy óriási angolnával van dolgunk.

Neil Gemmel, az Újzélandi Otago Egyetem genetikusa így nyilatkozott az eredményekről: „Az adataink nem mutatják a pontos méreteket, de az anyag nagy mennyisége miatt, arra következtethetünk, hogy Loch Nessben egy gigantikus angolna él."

1933-ban már egyszer felröppent a hír a Daily Mirror címlapján, miszerint a Loch Ness-i szörny valójában egy angolna, de a csoda mindössze három napig tartott. Hogy a most napvilágot látott információk valóban hitelesek, abban csak reménykedni tudunk. Azt pedig, hogy a Loch Ness-i szörny kitaláció-e vagy Skóciában az embereknek tényleg van félnivalójuk, nos, azt mindenki döntse el maga.

via

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.06

Elhunyt Ennio Morricone

A világ egyik legnagyobb zeneszerzője 91 éves korában halt meg. 

  • 2020.07.05

Mit ígérnek neked a csillagok ezen a héten?

Siker? Pénz? Szerencse? Vagy éppen fellegek gyűlnek fejed felett? Horoszkópunkból megtudhatod, mit árulnak el rólad a csillagok.

  • 2020.06.29

Heller Ágnes emlékpark lesz Balatonfüreden

Magánszemélyek adományaiból felállított emlékkövet állítanak fel, és Heller Ágnes nevét viselő emlékparkot is avatnak a balatonfüredi zsidó temetőben - írta a hvg.hu.