Olasz hős: Elhunyt a pap, aki odaadta lélegeztetőgépét egy fiatalabb betegnek

Olasz hős: Elhunyt a pap, aki odaadta lélegeztetőgépét egy fiatalabb betegnek

Egy olasz pap hősies önzetlenséggel lemondott a lélegeztetőgépről, hogy egy fiatalabb betegnek jusson. Nem sokkal később meghalt. 

A lombardiai Casnigo plébánosa megrendítő hősiességgel lemondott a lélegeztetőgépről egy fiatalabb beteg javára - írta meg a BBC. Az idős pap egyébb betegségekkel is küzdött, emiatt kifejezetten veszélyeztetett volt. Szintén hősies módon a helyi hívők vásároltak neki lélegeztető gépet. 

A 72 éves papot épp Bergamo Lovere kórházában ápolták, amikor megtudta, hogy egy fiatalabb beteg súlyos légzési nehézségekkel küzd.

A pap felajánlotta, hogy átengedi neki a gépét. 

Nem sokkal később elhunyt a pap. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.30

Liu testvérek: Pekingből is elhoznák az aranyat!

Otthon edzenek és motiváltan készülnek a következő szezonra, valamint a 2022-es pekingi téli játékokra a Liu testvérek, Shaolin Sándor és Shaoang olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázók.

  • 2020.03.30

Ezért fáj a fejed: 10-15 fokot esett vissza a hőmérséklet 24 óra alatt

Jelentősen visszaesett a hőmérséklet, továbbra is jelentős hőingás várható - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

  • 2020.03.29

Matthias Horx: Ez nem az apokalipszis, ez egy új kezdet

Matthias Horx, jövőkutató elmagyarázza, hogyan érdemes tekinteni a koronavírus-járvány által okozott krízisre. Szerinte egy teoretikus jövőből visszatekintve egészen másképp élhetjük meg most ezeket a pillanatokat.