Bácskaiék lakások tömegét nyúlták le a IX. kerületiek elől

Bácskaiék lakások tömegét nyúlták le a IX. kerületiek elől

A 444 tényfeltáró cikksorozatának köszönhetően, ma már köztudott, hogy Bácskai János és városvezetése évek óta módszeresen osztogatja oda a közvagyont képző önkormányzati bérlakásokat fideszes haverjainak. 

 

A ferencvárosi ingatlanárak folyamatosan emelkednek, a munkából és bérből élő embereknek egyre nagyobb kihívást jelent az albérletárak kigazdálkodása. Csak a IX. kerületben több mint ezer család vár arra, hogy piaci áron lakást bérelhessen az önkormányzattól. Ha valamikor, akkor most szükség lenne arra, hogy az önkormányzat a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő családokon segítsen a szociális bérlakások odaítélésével. 

A fideszes haverok valójában a piaci ár alatt bérlik Ferencváros legjobb lakásait. 

Ezzel ellentétben sajtóhírekből egyre csak azt látjuk, hogy a IX. kerület legjobb bérlakásait a helyi kincstárnok húgának, a “kerületi kéményes” közvetlen érdekeltségének, a volt jegyzőnek, ferencvárosi fideszes képviselő édesanyjának, miniszteri tanácsadónak, fideszes polgármester gyermekeinek és kerületi újság főszerkesztőjének osztogatják. Arról sem feledkezhetünk meg, hogy a fideszes haverok gyakran a strómanok rokonaik, bizalmasaik nevén pályáznak a lakásokra, majd maguk költöznek be. Bár korrektül hangzik a piaci alapú lakásbérlés elnevezés, de a valóságban a képviselők és rokonaik a piaci ár alatt bérelhetik ki a közvagyont képző ferencvárosi lakásokat. 

Bármelyik kémregény szerzője megirigyelné azt az összefonódás-hálót, amit Bácskaiék kiépítettek az elmúlt években. 

A 444 korábbi cikke világított például arra is rá, hogy Bácskai Varga József, fideszes országgyűlési képviselővel tandemben irányítja a kerületet. Varga annyira befolyásos a kerületben, hogy még a sofőrje is Ráday utcai lakásba költözhetett és bár nem önkormányzati képviselő, mégis nap mint nap eljár a kerület ügyeiben. Nem véletlen tehát, hogy ha kerületi beruházásokról, ingatlanokról, adásról, vételről, fejlesztésekről van szó, akkor minden szál a Bakáts utca 8-ba, Varga luxusirodájába vezet.

Via.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.18

Új sportcsarnok: Egy környezetszennyező pénznyelőt kap a Fidesztől Rákosmente

Pazarolják a kerület pénzét, ráadásul nem az épül, amit ígértek. Ha lopásról van szó, a Fidesz mindig túlzásba esik.

  • 2020.09.12

100 zenekar kerülhet az utcára: bezárják a Dürer Kertet és a Keleti Blokkot

Orbánék luxusszállodát építenek az ellopott egyetemi épület helyére az Ajtósi Dürer soron. Így darál be mindent a Fideszmaffia.

  • 2020.09.11

Bayer Zsolt beismerte, hogy törvénytelenül szerzett lakásokat a Várban

Az ügyvédek tanácsait követve játszotta ki a törvényeket a mocskos szájú propagandista.