Borkai Zsolt 3 legnagyobb bűne Győr ellen

Borkai Zsolt 3 legnagyobb bűne Győr ellen

Rengeteg hibát követett el Borkai Zsolt Győr város polgármestereként. Össze is szedtük a 3 legnagyobb bűnét a bukott Fidesz-csicskának.

1. Quaestor-ügyben: Felelőtlenül játszadozott a győriek pénzével

Számunkra nem kérdés, hogy megannyi korrupciógyanús ügye, szexbotránya, polgármesteri alkalmatlanságát bizonyító hibái közül egyértelműen a Quaestor-botránnyal kapcsolatos ügyei a legnagyobb bűnei Borkainak. A Tarsoly Csaba-féle brókerbotrány idején a Fidesz-kormány és Borkai Zsolt is össze-vissza beszélt. Lázár János, akkori miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, Győrnek nem állampapírjai, hanem Quaestor-részvényei ragadtak bent. Borkai ellenben kiállt amellett, hogy csak állampapírokat tartottak a szintén győri Tarsoly Csaba cégénél egymilliárd forint értékben.

Miután pedig kiderült, hogy Borkai 3,3 millió euró közpénzt tartott a Quaestorban, kérdőre vonták, hogy szolgáltasson adatot a tranzakcióról. Ezt azonban megtagadta, a későbbi bírósági tárgyaláson meg sem jelent, amikor beidézték. 

2. Kiépített maffiahálózat segítségével gazdagodott a fideszes család

Borkai Zsolt volt az egyik vezetője annak a polipnak, ami behálózta Győr közéletét és üzleti világát is. Ügyvéddel, üzletemberrel és rokonokkal együtt gazdagodtak meg az évek folyamán olyan szinten, hogy azt még Mészáros Lőrinc is megirigyelné. Olyan mocskos hálózatuk volt a győri adófizetők pénzének lenyúlására, hogy azzal még az Audi telekvásárlását is képesek voltak korrupciótengerré változtatni

3. A szégyen, amivel bemocskolta Győr jóhírét

Az októberi önkormányzati választások előtt Borkairól kiderülő korrupciós- és szexbotrányok nem csak a bukott fideszes polgármester hírnevén ejtett csorbát. Az egész város megsínylette. Ha nem csak a gazdagodás, az urizálás, a luxusnyaralás és Orbán érdekeinek képviselete érdekelné, tudta volna, hogy polgármesterként óriási felelőssége van Győr hírnevének öregbítésében is.

De sok más mellett ebben is megbukott Dézsi elődje.

Korábbi cikkünkben arról is beszámoltunk, miért nem jelentene semmiféle változást a Fidesz legújabb jelöltje a polgármesterségre.

Dézsi alig különbözik valamiben Borkaitól. Ő a tökéletes bizonyíték arra, nincs két Fidesz!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.05

A belvárosi Fidesz 5 főbűne

Összeszedtük a belvárosi Fidesz legnagyobb bűneit. Volt miből válogatni.

  • 2020.03.02

Újabb ingatlanmutyi a Belvárosban

A piaci ár töredékéért osztogatja az értékes ingatlanokat a belvárosi Fidesz.

  • 2020.02.16

Minden jel szerint Orbán legfőbb kultúrharcosa egy futóbolond

Orbán egyik legfőbb kultúrharcosának és talpnyalójának, Szakács Árpádnak rengeteg vérlázító és ostoba megszólalása volt már, most azonban sikerült ezeken is túltennie. Rémisztő, hogy ilyen emberekre fontos feladatokat bíz Orbán.