Karácsony Gergely kirúgta az FKF vezérét

Karácsony Gergely kirúgta az FKF vezérét

Karácsony Gergely kirúgta az FKF vezérigazgatóját, mivel elfogadhatatlan módon kezelte a decemberi első havazást, ráadásul Orbán és Mészáros pénztárcáját tömte a budapestiek pénzéből.

 

Facebook-oldalán jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester, hogy meneszti Nagy László Albertet, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. vezérigazgatóját.

Felmenti a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. vezérigazgatóját, Nagy László Albertet Karácsony Gergely főpolgármester - közölte a Főpolgármesteri Hivatal szerda este az MTI-vel. A közlemény szerint a csütörtöki hatályú döntést a szerződéskötési moratórium megszegése indokolja. Azt írták: Budapest új vezetése és az FKF nemrég megalakult felügyelőbizottsága a cég megkezdett átvilágítása során értesült arról, hogy az FKF Zrt. az önkormányzati választások után - a főpolgármester által meghirdetett szerződéskötési moratórium ellenére - két évre szóló, a korábbi évek hasonló szerződéseinél nagyobb összegű, másfél milliárd forint értékű - szerződést kötött egy, "a Mészáros család érdekeltségébe tartozó céggel". A döntés után az FKF vezetését a céget érintő átalakulási folyamat lezárultáig az új felügyelőbizottsági elnök, Mártha Imre szoros felügyelete mellett, a cég eddigi vezető jogtanácsosa veszi át - áll a közleményben. MTI

Karácsony elszámoltatja a hókáosz okozóját.

Nem előzmények nélküli a főpolgármester döntése. Már korábban jelezte Karácsony Gergely, hogy a decemberi első havazás kapcsán elégtelenre vizsgázott az FKF, elfogadhatatlan teljesítményével. 

Fidesz-csicska nem vezetheti az FKF-et.

De nem a szakmai alkalmatlanságának bebizonyosodása az egyetlen oka Nagy László Albert kirúgásának. Mint ismert, Karácsony Gergely még az új Fővárosi Közgyűlés alakuló ülése előtt szerződéskötési moratórumot hirdetett. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. mégis aláírt egy két évre szóló, másfél milliárd forint értékű szerződést Orbán strómanjának, Mészáros Lőrincnek az érdekeltségébe tartozó céggel. 

Karácsony városvezetése amint tudomást szerzett a több, mint gyanús szerződéskötésről, azonnal vizsgálatot indított az ügyben. Az ugyanis Karácsony főpolgármestersége alatt nem fordulhat elő, hogy fideszeseknek játsszák ki a budapesti adófizetők pénzét. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.05

A belvárosi Fidesz 5 főbűne

Összeszedtük a belvárosi Fidesz legnagyobb bűneit. Volt miből válogatni.

  • 2020.03.02

Újabb ingatlanmutyi a Belvárosban

A piaci ár töredékéért osztogatja az értékes ingatlanokat a belvárosi Fidesz.

  • 2020.03.02

Egy tanár éves bérét keresi meg havonta a mátyásföldi Fidesz-csicska

Szatmáry Kristóf annyit keres, mint a miniszterelnök.