Pofátlanság: a mi pénzünkből újítják fel Tiborczék kastélyát

Pofátlanság: a mi pénzünkből újítják fel Tiborczék kastélyát

Azt gondolhatnánk, hogy nincs lejjebb, de van. Ismét sikerül közpénzt lopnia az Orbán-klánnak, hogy majd könnyen fel lehessen újítani az új Tiborcz kastélyt, amit persze fillérekért vásároltak meg ezek a csicskák.

Jól ki is fundálták a dolgot, nem véletlen hisszük, hogy profik abban, amit csinálnak. Azaz, a lopásban. 

A 24.hu ugyanis egy tényfeltáró cikk keretein belül mutatta be, hogyan maximalizálja a korrupt fidesz-banda a profitot egy kastélybizniszben.

A tervezett cél okosan ki lett találva, a lényeg az, hogy minél több állami pénzt bezsebeljenek a romlott állapotú kastély felújítására úgy, hogy a renoválás folyamatában sorra kerülő munkákat szintén ez az üzleti kör végezhesse. Tök jó megoldás, nem? Csak átlátunk a szitán.

A bodajki Hochburg-Lamberg kastélyt 2016-ban vásárolta meg Tiborcz István egyik ingatlannal foglalkozó cége, a BDPST Zrt., csekély 26 millió forintért. Egy kastély 26 millióért, értitek?! Oké, hogy lepusztult, de mégis.

"Hamar továbbpasszolták Tiborcz ismert üzlettársa, Paár Attila cégének, a WHB Vagyonkezelő Kft-nek, akik aztán a Paár egyik üzletfele által birtokolt Excidit Befektetési Kft.-nek adta el azt." - írta meg a 444.hu

A WHB így azonnal meg is pályázhatott egy közbeszerzést, amit a kastély tulajdonosa írt ki összesen 3 milliárd forintért. 

A felújítási projektre szánt összegből máris 1,4 milliárdot az az állami Magyar Turisztikai Ügynökség fedez, amire elég nagy befolyással bír drága Tiborczunk felesége, Orbán Ráhel. Micsoda véletlen!

Mindent összevetve az a lényeg, hogy a kastélyt addig-addig tologatták a Tiborcz körüli céghálóban, hogy az a végén körön belül maradhasson és a közpénzes támogatás oda érkezzen, ahova kell.

Taps is járna érte, ha nem buktak volna le. De lebuktak...

via

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.18

Új sportcsarnok: Egy környezetszennyező pénznyelőt kap a Fidesztől Rákosmente

Pazarolják a kerület pénzét, ráadásul nem az épül, amit ígértek. Ha lopásról van szó, a Fidesz mindig túlzásba esik.

  • 2020.09.12

100 zenekar kerülhet az utcára: bezárják a Dürer Kertet és a Keleti Blokkot

Orbánék luxusszállodát építenek az ellopott egyetemi épület helyére az Ajtósi Dürer soron. Így darál be mindent a Fideszmaffia.

  • 2020.09.11

Bayer Zsolt beismerte, hogy törvénytelenül szerzett lakásokat a Várban

Az ügyvédek tanácsait követve játszotta ki a törvényeket a mocskos szájú propagandista.