A legprimitívebb romaellenes hangulatkeltés, amit Orbán művel!

A legprimitívebb romaellenes hangulatkeltés, amit Orbán művel!

Erzsébetváros polgármestere keményen odaszólt a romaellenes gyűlöletkeltést bevető Orbánnak.

Nideremüller Péter, Erzsébetváros polgármestere sem hagyta szó nélkül Orbán Viktor nagy port kavaró múltheti kirohanását a gyöngyöspatai ítélettel kapcsolatban. A polgármester szerint Orbán és kormánya éveken keresztül nem volt hajlandó foglalkozni a romák helyzetével, ellenben tűrte az oktatási szegregációt. Erre a gyöngyöspatai eset kapcsán hirtelen felébredt. Persze most sem hazudtolta meg magát a miniszterelnök: az ügy kapcsán annyira futotta neki, hogy semmibe vesz egy jogerős bírósági ítéletet.

Niedermüller: A leggusztustalanabb romaellenes hangulatkeltés, amit Orbán művel!

Erzsébetváros polgármestere szerint tisztán látszik, hogy miközben a kormány nagyhangon a romák integrációjának a fontosságáról papol, a gyakorlatban épp ezt akadályozza meg ezen az oktatáspolitikán keresztül.

A bíróság a szegregált roma gyermekeknek megítélt anyagi kompenzáción keresztül egyrészt elismeri a kormány, az állam felelősségét, másrészt talán teremt némi lehetőséget arra, hogy legalább egy minimális mértékben javuljon ezeknek a fiataloknak az életminősége.

A miniszterelnök egyszerűen mellébeszél, amikor azzal érvel, hogy ez az ítélet „sérti az emberek igazságérzetét”. Még ha ez így is lenne, akkor sincs joga egy demokráciában a miniszterelnöknek átírnia egy jogerős bírósági ítéletet. De itt, mindannyian tudjuk, nincs szó igazságérzetről. Amiről szó van, az a legprimitívebb romaellenes hangulatkeltés. Ami pontosan illik a „keresztény” kormány idegenellenes, rasszista felhangokkal teli politikájába.

Szégyen az, ami történik ma ebben az országban.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.08

Orbán gerinctelen és kicsinyes bosszúja folytatódik Budapest ellen

A főváros még a turizmus támogatásából sem kap Orbán undorító bosszúhadjárata miatt. 

  • 2020.07.03

Ne álljanak a sötét oldalra! - üzente Karácsony a képviselőknek

Orbánék költségvetésének nyilvánvaló politikai célja, hogy tönkretegye a magyar önkormányzatiságot. Ez ellen szólalt fel Budapest főpolgármestere ellenzéki városvezetőkkel együtt. 

  • 2020.07.01

Dukán András: A Momentum tiltakozik a tűzijáték ellen

A Momentum határozati javaslattal lép fel a méregdrága tűzijáték ellen - jelentette ki Dukán András Ferenc, a párt csepeli képviselője.