A TASZ feljelentette Gulyás Gergelyt, mert Tarlósnak kampányolt

A TASZ feljelentette Gulyás Gergelyt, mert Tarlósnak kampányolt

Mivel Gulyás Gergely a kormány hivatalos álláspontját közvetítő Kormányinfón Tarlós István mellett kampányolt, A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) választási kifogást készített Karácsony Gergely beadásával. A kifogásban a jogsértés megállapítását, attól való eltiltást és bírság kiszabását is kérik. 

Mint ismert, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a szeptember 12-i Kormányinfón kijelentette, hogy “aki alkalmas főpolgármesternek, az együttműködést keres a kormánnyal, aki alkalmatlan, mint Karácsony Gergely, az pedig elutasítja az együttműködés lehetőségét és hadállásnak tekinti a főpolgármesteri tisztséget.” 

Ez alkalmas a választók befolyásolására

A TASZ álláspontja szerint a kormány képviselőjének ez a kijelentése alkalmas a választói akarat befolyásolására, és mint ilyen, kampányeszköznek tekintendő. A Kormányinfó a kormány hivatalos álláspontját hivatott közvetíteni, jogszerűen pedig egyik jelölt vagy párt sem kaphat olyan támogatást, a kormánytól ami őt indokolatlanul kedvezőbb helyzetbe hozza egy másik jelöltnél vagy pártnál. Ha egy jelölt alkalmasságát vagy alkalmatlanságát egy miniszter, és közvetetten a kormány értékeli, az nyilvánvalóan ilyen hatású: Karácsony Gergelyt jogellenes módon hátrányosabb helyzetbe hozza a választási versenyben. Gulyás Gergely közhatalmi pozícióból szólalt meg, egy olyan felületet használva, ami csak a kormánypártoknak áll rendelkezésére és széles nyilvánosságot ér el.

Gulyás Gergely megsértette választási törvény több alapelvét

A kormány képviselője ezzel a magatartással súlyosan megsértette a választási eljárásról szóló törvény több alapelvét is. 

Éppen ezért a jogvédő szervezet választási kifogást készített, amelyet Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt nyújtott be a kormány jogellenes kampánytevékenysége miatt. A kifogásban a jogsértés megállapítását, attól való eltiltást és bírság kiszabását is kérik.

Nem elég, hogy Orbán és bábjai folyamatosan közpénzből kampányolnak, folyamatosan saját eszközükként szórják a pénzünket a kormány nevében, de már a Kormányinfón is nyíltan a Fidesz érdekeiben szólalnak fel! 

Via.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.25

Hatmilliárdot biztosít a kormány a Lánchíd felújítására

Biztosítja a kormány a Lánchíd felújítására még Tarlós István főpolgármesternek megígért hatmilliárd forintot - közölte a Miniszterelnökség államtitkára a Kossuth Rádióban.

  • 2020.05.19

Tarlós öröksége: baj van a felújított metrókkal

A segédüzemi invertert az alvázhoz rögzítő füleknél sorozatban repedések jelentkeznek, a BKV ideiglenesen drótkötéllel oldja meg a problémát - írta a Metróért Egyesület.

  • 2020.05.18

Mától megszűnik Budapesten a kijárási korlátozás

Látogathatók a közterületek, a parkok, a szabadtéri játszóterek, a strandok, a szabadtéri fürdők, az állatkertek és a szabadtéri múzeumok, valamint minden üzlet és szolgáltató nyitva tarthat.