"Bizonyos vállalkozók" miatt mondott le a szigligeti polgármester

Lassan tisztul a köd akörül, miért döntött a felállás mellett Balassa Balázs és a teljes képviselő-testület.

Ahogy azt július végén megírtuk, lemondott Szigliget teljes vezetése. 

Balassa Balázs, Szigliget független polgármestere akkor csak annyit mondott, hogy egyre nehezebben élte meg az igazságtalan, rosszindulatú támadásokat. Ennél pontosabban nem fogalmazott, de annyit elárult, hogy egyértelműen külső okok vezettek a lemondásához.

Szigliget működése azért volt példaértékű az elmúlt években, mert balatoni településként ellen tudott állni a befektetői nyomásoknak és a beépítési láznak. Így meg tudta őrizni tájjellegű szerkezetét. Valószínűleg éppen ez a nyomás állhat a polgármester és a képviselők lemondásának hátterében is. Erre utal az a közlemény, ami nemrég jelent meg Szigliget honlapján, Balassa Balázs aláírásával. 

Ott így fogalmazott a polgármester: 

Bizonyos vállalkozókkal, befektetőkkel szemben úgy érezzük védtelenek vagyunk. Úgy látjuk ezeket a folyamatokat településvezetőként már nem tudjuk megállítani, így a testület a lemondásával szeretné felhívni a közvélemény figyelmét a veszélyekre.
Balassa Balázs polgármester és a helyi képviselő-testület még a lemondás előtti utolsó napokban is a szigligeti "álomprojekten" dolgozott.

Azt tervezték, hogy Szigliget lesz hazánkban az első olyan település, amelyik nem csak az építkezéseknek szab rendkívül szigorú korlátokat, hanem a falu nyugalmának, egyediségének megőrzése érdekében például a település gépjárműforgalmát is korlátozná.

Mi változott hirtelen? Kik lehetnek azok a "bizonyos vállalkozók"? 

Mivel Balassa polgármester a fenti közleményben kifejezetten arra kéri a sajtó képviselőit, hogy ne bocsátkozzanak találgatásokba, így mi sem teszünk ilyet. Csupán mindenkinek figyelmébe ajánljuk egy korábbi cikkünket:

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.01

Budapest demokrata városvezetése elszántan küzd a Liget elpusztítása ellen

Karácsony: "Egy 200 éves közparkban nem vágunk ki fákat, hogy utána betont öntsünk a helyükre. Ez elvi kérdés." Ideje lenne, hogy ezt a kormány is felfogja!

  • 2020.09.11

Így pusztult el a Közvágóhíd: A Fidesznek az örökségvédelem sem számított

Orbán török haverjának a kedvéért pusztították el a kultikus épületegyüttest. Helyette egy lakóparkot nézhetünk majd. Felháborító!

  • 2020.08.27

Markológéppel zúzták szét az értékes régészeti leleteket a budai kórháznál

A vámpírkormánynak semmi sem számít. Ha valamiben pénzt látnak, akkor nem törődnek vele mekkora kárt okoznak vele az egész országnak. Ezúttal 2000 éves régészeti kincseket tettek tönkre.