Brutális bosszú: 1,1 milliárd forintot szív el a józsefvárosi emberektől a Fidesz

Brutális bosszú: 1,1 milliárd forintot szív el a józsefvárosi emberektől a Fidesz

9 milliárdot költött sportfejlesztésekre a kormány a járvány kezdete óta. De a józsefvárosiaknak nem jut pénz, mert ellenzéki vezetést választottak.

Újabb csapást mért a Fidesz-kormány a józsefvárosi emberekre. Az adóelvonások után most a fejlesztési pénzekből vontak el több mint 1,1 milliárd forintot a járvány elleni védekezésre hivatkozva. Miközben a Fidesz vezette önkormányzatoknál futhatnak a fejlesztések, az ellenzéki vezetésű kerületeket brutálisan bünteti a vámpírkormány.

Kocsis Máté mondjon le!

Pikó András felháborítónak nevezte a megszorításokat. Józsefváros polgármestere kijelentette:

"Ez a példátlan súlyú elvonás a józsefvárosi emberektől nem indokolható az ország gazdasági helyzetével. Az elvonás egyetlen értelmezhető indoka a Fidesz mindent felülíró politikai bosszúvágya."

A kormányzati döntés miatt egy 200 millió forintos óvodafejlesztés, egy 620 milliós bérlakás fejlesztés és egy 60 milliós Nőgyógyászati Klinika fejlesztés is meghiúsul. Kocsis Máté pár napja még azt nyilatkozta, hogy mindent megtesz a VIII. kerületi fejlesztések megtartása érdekében, ezért Pikó lemondásra szólította fel a Fidesz-csicska frakcióvezetőt. Ahogy a polgármester fogalmazott:

"Aki becsapja, megvezeti és megrövidíti választóit, az nem méltó az ő bizalmukra többé."

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.25

Hatmilliárdot biztosít a kormány a Lánchíd felújítására

Biztosítja a kormány a Lánchíd felújítására még Tarlós István főpolgármesternek megígért hatmilliárd forintot - közölte a Miniszterelnökség államtitkára a Kossuth Rádióban.

  • 2020.05.19

Tarlós öröksége: baj van a felújított metrókkal

A segédüzemi invertert az alvázhoz rögzítő füleknél sorozatban repedések jelentkeznek, a BKV ideiglenesen drótkötéllel oldja meg a problémát - írta a Metróért Egyesület.

  • 2020.05.18

Mától megszűnik Budapesten a kijárási korlátozás

Látogathatók a közterületek, a parkok, a szabadtéri játszóterek, a strandok, a szabadtéri fürdők, az állatkertek és a szabadtéri múzeumok, valamint minden üzlet és szolgáltató nyitva tarthat.