Csak parkoltatják a százmilliókért vásárolt szűrőbuszokat

Csak parkoltatják a százmilliókért vásárolt szűrőbuszokat

Ha úgy tűnik, hogy a kormány tesz valami jót is, végül csak be kell látnunk, hogy valahol mégis hibádzik a dolog. 

Ez történt ugyanis a két évvel ezelőtt, összesen több, mint egy milliárd forintért megvásárolt szűrőbuszokkal is.

Ekkor miniszterek adták át, idén pedig alig használták a kormány által rendelt és nagyon is jó ötletnek tűnő egészségügyi szűrőbuszokat. Szükség és igény is lenne rájuk, hiszen sajnálatos módon magyarok százai halnak meg olyan betegségekben, amelyek megelőzhetőek lennének különböző vizsgálatokkal.

Arról ne is beszéljünk, hogy a mammográfiás szűrőbuszok, amelyek a legdrágábbak voltak, el sem készültek időben. Április 30-ig kellett volna leszállítaniuk a hiányzó buszokat, összesen kilenc darabot, de arról azóta sincs információ, hogy elkészültek volna. 

Ezen buszoknak egyébként az lenne a funkciójuk, hogy házhoz vigyék azokat az egészségügyi szűrővizsgálatokat, amelyek az adott településen nem elérhetőek. 

"Egy busz átlagosan 225 kilométert tett meg egy hónapban, miközben havonta 1,4 helyszínre sem jutott el. Ez nem tűnik valami hatékonynak, főleg úgy, hogy egyenként több mint százmillió forint közpénzt költöttek rájuk." - írta meg a 444.hu. Ezt 2019. márciusa és októbere között sikerült teljesíteni. Ami azért is érthetetlen, mert a buszok a leírás szerint télen is használhatóak.

Életeket menthetnének a buszokkal, hiszen kiderült, a bevetések felénél mindig találnak valamiféle problémát.

via

 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.25

Hatmilliárdot biztosít a kormány a Lánchíd felújítására

Biztosítja a kormány a Lánchíd felújítására még Tarlós István főpolgármesternek megígért hatmilliárd forintot - közölte a Miniszterelnökség államtitkára a Kossuth Rádióban.

  • 2020.05.19

Tarlós öröksége: baj van a felújított metrókkal

A segédüzemi invertert az alvázhoz rögzítő füleknél sorozatban repedések jelentkeznek, a BKV ideiglenesen drótkötéllel oldja meg a problémát - írta a Metróért Egyesület.

  • 2020.05.18

Mától megszűnik Budapesten a kijárási korlátozás

Látogathatók a közterületek, a parkok, a szabadtéri játszóterek, a strandok, a szabadtéri fürdők, az állatkertek és a szabadtéri múzeumok, valamint minden üzlet és szolgáltató nyitva tarthat.