Egy múzeum tönkretétele helyett a Lánchíd felújítására költsön pénzt a kormány!

Egy múzeum tönkretétele helyett a Lánchíd felújítására költsön pénzt a kormány!

Egyre többen szólalnak fel az ellen, hogy az Orbán-kormány Debrecenbe költöztesse a Természettudományi Múzeumot, az ugyanis veszélyek sorát jelentené a gyűjteményre nézve is. 

Szabó Rebeka, Zugló alpolgármestere Facebook-oldalán írta le, miért elképesztően káros Orbán Viktor és kormányának terve a Természettudományi Múzeum Debrecenbe költöztetéséről.

Ha a kormány nekilát a költöztetésnek, még 10 év múlva is raktárban fog porosodni a gyűjtemény!

Például azért, mert a költözéssel a Nyugat - Magyarországon lakó gyerekek és felnőttek számára gyakorlatilag elérhetetlenné válna a színvonalas és érdekes kiállítás. De azért is, mert egy múzeum "összecsomagolása" és elköltöztetése sok milliárd forintba kerül, miközben a Lánchíd felújítására és a mentőkre sem jut pénz. Egy múzeum nemcsak a kiállított tárgyakból áll, hanem a látogatók számára sokszor nem látható gyűjteményből! A Természettudományi Múzeumnak hatalmas ásványgyűjteménye van, növény- és állattára, ezeket súlyos sérülésnek teszi ki egy költöztetés! Mindemellett a Természettudományi Múzeum nagyon fontos, nemzetközi hírű tudományos műhely, rengeteg kutató munkahelye, akik a körülöttünk lévő növény és állatvilág megismerésén dolgoznak. Őket nem lehet csak úgy levezényelni egy másik városba! Ráadásul láttuk, mi lett a Közlekedési Múzeum költöztetésével, azóta is zárva van. Ha ez a kormány ennek nekifog, jó esély van rá, hogy a felbecsülhetetlen tudományos értékű gyűjtemény tíz év múlva is valami raktárban fog porosodni és tönkremenni.

 

Ennek nem szabad megtörténnie!

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere saját Facebook-oldalán hozzátette: A Természettudományi Múzeum Debrecenbe költöztetése súlyos károkat okozhat a gyűjteménynek.

Egy ilyen nemzetközi hírű múzeum összepakolása milliárdokba kerül, míg a Lánchíd felújítására nem jut plusz állami forrás.

(Kiemelt kép: Szabó Rebeka Facebook-oldala - Járdány Bence)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.04

Akár napokat is várni kell annak, aki koronavírus-tesztet csináltatna

A HVG egyik olvasója több napos kálvária után tudott csak koronavírus-tesztet csináltatni. Pedig tünetei is voltak, és orvos írta elő a tesztet.

  • 2020.07.28

Romok és drogtanya a kőbányai polgármester lakóparkja mellett

Üszkös romok maradtak a tönkretett teniszakadémia helyén. Már csak a drogosok használják.

  • 2020.07.27

A belvárosi önkormányzatok hatalmas áldozatot hoztak a kiskereskedők megmentéséért

Budapest belső kerületei lemondtak a kisboltok bérleti díjáról, pedig nagy szükségük volna a bevételekre.