Egy múzeum tönkretétele helyett a Lánchíd felújítására költsön pénzt a kormány!

Egy múzeum tönkretétele helyett a Lánchíd felújítására költsön pénzt a kormány!

Egyre többen szólalnak fel az ellen, hogy az Orbán-kormány Debrecenbe költöztesse a Természettudományi Múzeumot, az ugyanis veszélyek sorát jelentené a gyűjteményre nézve is. 

Szabó Rebeka, Zugló alpolgármestere Facebook-oldalán írta le, miért elképesztően káros Orbán Viktor és kormányának terve a Természettudományi Múzeum Debrecenbe költöztetéséről.

Ha a kormány nekilát a költöztetésnek, még 10 év múlva is raktárban fog porosodni a gyűjtemény!

Például azért, mert a költözéssel a Nyugat - Magyarországon lakó gyerekek és felnőttek számára gyakorlatilag elérhetetlenné válna a színvonalas és érdekes kiállítás. De azért is, mert egy múzeum "összecsomagolása" és elköltöztetése sok milliárd forintba kerül, miközben a Lánchíd felújítására és a mentőkre sem jut pénz. Egy múzeum nemcsak a kiállított tárgyakból áll, hanem a látogatók számára sokszor nem látható gyűjteményből! A Természettudományi Múzeumnak hatalmas ásványgyűjteménye van, növény- és állattára, ezeket súlyos sérülésnek teszi ki egy költöztetés! Mindemellett a Természettudományi Múzeum nagyon fontos, nemzetközi hírű tudományos műhely, rengeteg kutató munkahelye, akik a körülöttünk lévő növény és állatvilág megismerésén dolgoznak. Őket nem lehet csak úgy levezényelni egy másik városba! Ráadásul láttuk, mi lett a Közlekedési Múzeum költöztetésével, azóta is zárva van. Ha ez a kormány ennek nekifog, jó esély van rá, hogy a felbecsülhetetlen tudományos értékű gyűjtemény tíz év múlva is valami raktárban fog porosodni és tönkremenni.

 

Ennek nem szabad megtörténnie!

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere saját Facebook-oldalán hozzátette: A Természettudományi Múzeum Debrecenbe költöztetése súlyos károkat okozhat a gyűjteménynek.

Egy ilyen nemzetközi hírű múzeum összepakolása milliárdokba kerül, míg a Lánchíd felújítására nem jut plusz állami forrás.

(Kiemelt kép: Szabó Rebeka Facebook-oldala - Járdány Bence)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.25

Hatmilliárdot biztosít a kormány a Lánchíd felújítására

Biztosítja a kormány a Lánchíd felújítására még Tarlós István főpolgármesternek megígért hatmilliárd forintot - közölte a Miniszterelnökség államtitkára a Kossuth Rádióban.

  • 2020.05.19

Tarlós öröksége: baj van a felújított metrókkal

A segédüzemi invertert az alvázhoz rögzítő füleknél sorozatban repedések jelentkeznek, a BKV ideiglenesen drótkötéllel oldja meg a problémát - írta a Metróért Egyesület.

  • 2020.05.18

Mától megszűnik Budapesten a kijárási korlátozás

Látogathatók a közterületek, a parkok, a szabadtéri játszóterek, a strandok, a szabadtéri fürdők, az állatkertek és a szabadtéri múzeumok, valamint minden üzlet és szolgáltató nyitva tarthat.