Fontos lépést tettek Soproniék a kerületi lakosok életkörülmények javítása érdekében

Fontos lépést tettek Soproniék a kerületi lakosok életkörülmények javítása érdekében

Terézváros új városvezetése ismét bebizonyította szociális érzékenységét: remek, a lakók mindennapjait megkönnyítő szabályozással álltak elő a szálláskiadással kapcsolatban. 

Terézváros Önkormányzata közleményben jelentette be a hírt: a kerületi lakók nyugalma, a túlzsúfoltság csökkentése, valamint a lakhatási válság mérséklése érdekében a városvezetés szigorított a szálláskiadáshoz kapcsolódó adófizetésen.

A Terézvárosi Airbnb és szálláskiadás mára hatalmas, kőkemény üzletté vállt. Ennek a biznisznek a haszna csak a tulajdonosokhoz áramlik. A költsége és következménye, mint a nagy zaj, kosz, parkolóhiány pedig helyieknek okoz nehézségeket. 

Mint az önkormányzat írja, a leggazdagabbak óriási hasznot húznak a lakáskiadásból, miközben egy ápolói, pedagógusi fizetésből már egy szobát sem lehet bérelni a folyamatosan emelkedő árak miatt. 

Lakhatási válság van, és a kerület magára van utalva abban, hogy enyhítse a lakáspiac szabályozatlanságát.

Éppen ezért hozta meg azt a döntést a képviselő-testület, mely lakók tömegének jelenthet megkönnyebbülést. Jelenlegi a szállásadóknak parkolóhelyet kell biztosítaniuk vendégeiknek, s ha ezt nem tudják megtenni, pénzben megváltják a parkolóhelyet az önkormányzatnál. Azonban most a parkolóhely létrehozásának a harmadát fizeti csak így egy szállásadó. A parkoló megváltásának összegét emelte most föl az önkormányzat a korábbi 1,2 - 1,5 millió forintról 2,8 – 5,6 millió forint közötti összegre.

A befolyó összeg az itt lakók életkörülményinek javítását, a parkolási káosz mérséklését és egy zöldebb Terézváros kialakítását szolgálja majd. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.03.18

BKK: átmenetileg bezárnak az ügyfélközpontok

Az új koronavírus terjedésének megelőzéséért, illetve megfékezéséért csütörtöktől a járványveszély elmúltáig bezárnak a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) ügyfélközpontjai - írja az MTI.

  • 2020.03.17

Karácsony: bezárják a fővárosi játszótereket

Bezárják a budapesti játszótereket a koronavírus-járvány miatt - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester.

  • 2020.03.09

Lezárják az Arany János utca és a Ferenciek tere állomásokat

Mától a zárják le az Arany János utca és a Ferenciek tere metróállomást a 3-as metró felújítása miatt - írja az MTI