Fontos lépést tettek Soproniék a kerületi lakosok életkörülmények javítása érdekében

Fontos lépést tettek Soproniék a kerületi lakosok életkörülmények javítása érdekében

Terézváros új városvezetése ismét bebizonyította szociális érzékenységét: remek, a lakók mindennapjait megkönnyítő szabályozással álltak elő a szálláskiadással kapcsolatban. 

Terézváros Önkormányzata közleményben jelentette be a hírt: a kerületi lakók nyugalma, a túlzsúfoltság csökkentése, valamint a lakhatási válság mérséklése érdekében a városvezetés szigorított a szálláskiadáshoz kapcsolódó adófizetésen.

A Terézvárosi Airbnb és szálláskiadás mára hatalmas, kőkemény üzletté vállt. Ennek a biznisznek a haszna csak a tulajdonosokhoz áramlik. A költsége és következménye, mint a nagy zaj, kosz, parkolóhiány pedig helyieknek okoz nehézségeket. 

Mint az önkormányzat írja, a leggazdagabbak óriási hasznot húznak a lakáskiadásból, miközben egy ápolói, pedagógusi fizetésből már egy szobát sem lehet bérelni a folyamatosan emelkedő árak miatt. 

Lakhatási válság van, és a kerület magára van utalva abban, hogy enyhítse a lakáspiac szabályozatlanságát.

Éppen ezért hozta meg azt a döntést a képviselő-testület, mely lakók tömegének jelenthet megkönnyebbülést. Jelenlegi a szállásadóknak parkolóhelyet kell biztosítaniuk vendégeiknek, s ha ezt nem tudják megtenni, pénzben megváltják a parkolóhelyet az önkormányzatnál. Azonban most a parkolóhely létrehozásának a harmadát fizeti csak így egy szállásadó. A parkoló megváltásának összegét emelte most föl az önkormányzat a korábbi 1,2 - 1,5 millió forintról 2,8 – 5,6 millió forint közötti összegre.

A befolyó összeg az itt lakók életkörülményinek javítását, a parkolási káosz mérséklését és egy zöldebb Terézváros kialakítását szolgálja majd. 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.08

Orbán gerinctelen és kicsinyes bosszúja folytatódik Budapest ellen

A főváros még a turizmus támogatásából sem kap Orbán undorító bosszúhadjárata miatt. 

  • 2020.07.03

Ne álljanak a sötét oldalra! - üzente Karácsony a képviselőknek

Orbánék költségvetésének nyilvánvaló politikai célja, hogy tönkretegye a magyar önkormányzatiságot. Ez ellen szólalt fel Budapest főpolgármestere ellenzéki városvezetőkkel együtt. 

  • 2020.07.01

Dukán András: A Momentum tiltakozik a tűzijáték ellen

A Momentum határozati javaslattal lép fel a méregdrága tűzijáték ellen - jelentette ki Dukán András Ferenc, a párt csepeli képviselője.