Jogi lépések a Fidesz ledizzós adatgyűjtése miatt

Jogi lépések a Fidesz ledizzós adatgyűjtése miatt

Újbuda közös ellenzéki polgármesterjelöltje legújabb Facebook-videójában elmondta: bejelentést tesz a választási bizottságnál, amiért a kerületi Fidesz személyes adatokat gyűjt a választókról. 

 

Mint arról korábban beszámoltunk, a Fidesz újbudai bábja, Hoffmann Tamás közpénzből kampányolt 200 forintos LED-izzókkal. Ráadásul nem elég, hogy mindezt közpénzből teszi, de érzékeny személyes adatokat is gyűjt vele a választókról. Telefonszám, e-mail cím, életkor, pontos cím nélkül ugyanis nem kaphat senki az izzókból. 

Dr. László Imre: Példátlan, amit a Fidesz művel!

Dr. László Imre szerint példátlan, hogy kampányidőszakban személyes adatokat követel az önkormányzat a LED-izzókért cserébe. 

Nem maradhat kivizsgálatlanul!

Dr László Imre szerint joggal merül fel a kérdés, hogy mindezt csak azért teszi az önkormányzat, hogy a helyi Fidesz nagyon értékes személyes adatokhoz juthasson. Éppen ezért bejelentést tesz a Nemzeti Adatvédelmi Hivatalhoz és a Helyi Választási Bizottsághoz is, hogy mielőbb kivizsgálják az ügyet. 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.05.25

Hatmilliárdot biztosít a kormány a Lánchíd felújítására

Biztosítja a kormány a Lánchíd felújítására még Tarlós István főpolgármesternek megígért hatmilliárd forintot - közölte a Miniszterelnökség államtitkára a Kossuth Rádióban.

  • 2020.05.19

Tarlós öröksége: baj van a felújított metrókkal

A segédüzemi invertert az alvázhoz rögzítő füleknél sorozatban repedések jelentkeznek, a BKV ideiglenesen drótkötéllel oldja meg a problémát - írta a Metróért Egyesület.

  • 2020.05.18

Mától megszűnik Budapesten a kijárási korlátozás

Látogathatók a közterületek, a parkok, a szabadtéri játszóterek, a strandok, a szabadtéri fürdők, az állatkertek és a szabadtéri múzeumok, valamint minden üzlet és szolgáltató nyitva tarthat.